Foto: Mango
Par vairāku bērnu traģisku bojāeju Azovas jūrā izmeklētāji uzrādījuši apsūdzības par noziedzīgu nolaidību Maskavas skolas direktora vietniecei un skolotājam, ziņo BBC. Savukārt Maskavas pašvaldība atlaidīs no darba skolas direktori.

Krasnodaras apgabala izmeklēšanas komitejas pārstāvji uzrādījuši apsūdzību Maskavas "Veselības skolas" № 1065 direktora vietniecei Irinai Rjabovai un skolotājam, vecākajam audzinātajam Aleksejam Bagrjancevam. Apsūdzības uzradīts par "nolaidību, kas neuzmanības dēļ izraisījusi divu un vairāku cilvēku bojāeju".

Izmeklēšanā noskaidrots, ka direktora vietniece atļāva traģēdijas dienā bēriem ar skolotāju iet peldēties tam neparedzētā vietā.

Maksimālais likumā paredzētais sods par noziedzīgu nolaidību ir septiņi gadi brīvības atņemšanas.

Vasaras nometnes "Azov" vadītājs Jurijs Judins Krievijas medijiem norādījis, ka viņš brīdinājis maskaviešus, kas atpūtās nometnē, par jūras viltību un to, ka viņu iecerētajā vietā peldēties aizliegts.

Savukārt Maskavas pašvaldība plāno atbrīvot no amata skolas direktori Marinu Marčenko, ziņo "Interfax". Turklāt mērija plāno nopelniem un apbalvojumiem bagāto pedagoģi atbrīvot no dara nevis pēc pušu vienošanās, bet "pēc panta". Pašvaldība uzskata, ka direktore ir vainīga, ka pedagogi vasaras nometnē nav pienācīgi pildījuši savus pienākumus.

Jau ziņots, ka jūlija sākumā grupa bērnu un audzinātājs noslīka peldēšanas laikā Azovas jūrā. Vienu zēnu izdevās izglābt.

Negadījums notika bērnu nometnē "Azova" Krasnodaras apgabalā pie Jeiskas. 63 audzēkņiem tika noorganizēta ekskursija, kuras laikā atļauts nopeldēties jūrā. Bērnus pavadīja septiņi audzinātāji.

Traģēdiju izraisīja spēcīgas zemūdens straumes. Kad audzinātājs ieraudzīja, ka bērni slīkst, viņš mēģināja tos izglābt, taču noslīka arī pats.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!