Foto: Vida Press

Terorists Usama Atars, kuru izmeklētāji uzskata par Briseles teroraktu plānotāju, kas atbildīgs par 32 slepkavībām, vēstulē mātei noliedzis savu vainu, sestdien vēsta beļģu laikraksti.

Avīze "La Derniere Heure" (DH) publicējusi pilnu vēstules tekstu, nepaskaidrojot, kā to ieguvusi.

"Nē, es neesmu mentors vai plānotājs, kas vadīja Briseles uzbrukumus, un es nezināju, ko plāno [brāļi] Brahims un Halids [Bakraui]," vēstulē raksta 32 gadus vecais marokāņu izcelsmes Beļģijas pilsonis, kurš, kā tiek uzskatīts, šobrīd atrodas Sīrijā.

Tiek uzskatīts, ka Atars ir teroristiskā grupējuma "Daesh" loceklis. Viņš tiek turēts aizdomās par piedalīšanos arī pagājušā gada novembra Parīzes slaktiņa plānošanā.

Vēstulē Parīzes terorakti nav pieminēti.

Atars arī paziņojis, ka šobrīd neatrodas Eiropā un neplāno arī atgriezties, jo viņš un viņa ģimene esot pakļauti "meliem" un "karam".

Atars Eiropas drošības dienestu uzmanības lokā atrodas jau vairāk nekā desmitgadi, kopš 2004. gadā viņš tika aizturēts Irākā.

Pēc atbrīvošanas no ASV ieslodzījuma 2012. gadā Atars atgriezās Beļģijā, kuras policija un izlūkdienesti izpelnījušies asu kritiku, ka pieļāvuši islāma ekstrēmistu teroristiska grupējuma izveidošanu valstī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!