Foto: Reuters/Scanpix

Par dalību pagājušajā nedēļā notikušajos sprādzienos Briselē aizdomās turētais Feisals Šefū noliedzis savu vainu, vēsta Beļģijas ziņu aģentūra "Belga", atsaucoties uz viņa advokātu teikto.

Šefū advokāts Olivjē Mārtins norādīja, ka viņa klients noliedz savu vainu, iestājas pret grupējumu "Daesh" ("Islāma valsts") un viņam neesot saistības ar uzbrukumā iesaistītajiem teroristiem.

Advokāts aicinājis pārbaudīt aizdomās turētā pirkstu nospiedumus, DNS un viņa klienta izskata atbilstību policijas izplatītajām fotogrāfijām, ziņoja "Belga".

Mediju izplatītajā novērošanas kameru ierakstā redzamais vīrietis esot plecīgāks nekā medijos publiskotie Šefū attēli.

Jau vēstīts, ka Šefū pirmdien pierādījumu trūkuma dēļ tika atbrīvots.

Sestdien prokurori paziņoja, ka izvirzījuši vienai no ceturtdienas policijas reidos aizturētajām personām apsūdzības "līdzdalībā teroristiskā grupējumā, teroristiskā slepkavībā un teroristiskas slepkavības mēģinājumā" un tiek izmeklēta iespēja, ka šis cilvēks bijis trešais lidostā sarīkotā uzbrukuma dalībnieks, bet aizbēdzis, kad viņa spridzeklis nav eksplodējis.

Paziņojumā bija minēts tikai šā cilvēka vārds un uzvārda pirmais burts, bet mediji viņā sazīmēja ceturtdien aizturēto Šefū, kas sevi dēvē par neatkarīgo žurnālistu.

Policija publicējusi lidostas videonovērošanas kameru ierakstu, kurā redzams vīrietis gaišā jakā, melnā cepurē un ar lielu ratiņsomu līdzās abiem Briseles lidostas spridzinātājiem, kuri teroraktos gāja bojā tāpat kā trešais uzbrucējs Mālbēkas metro stacijā.

Jau vēstīts, ka sprādzienos, kas 22. martā notika Briseles lidostā un Beļģijas galvaspilsētas metro sistēmā, dzīvību zaudēja 35 cilvēki, neskaitot trīs teroristus pašnāvniekus.

Atbildību par teroraktiem uzņēmies grupējums "Daesh".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!