Foto: RIA Novosti/Scanpix

Bruņoti policisti ASV ceturtdien evakuēja skolu Viskonsinas štatā pēc tam, kad par Dartu Veideru pārģērbušos skolēnu kāda nobažījusies māte noturēja par bruņotu uzbrucēju, vēsta raidsabiedrība "Sky News".

Ašvaubenonas vidusskolā policija ieradās pēc satrauktas mātes zvana, kura pastāstīja – skolā ar somu pa sētas durvīm iegājis kāds, iespējams, bruņuvestē un maskā tērpts vīrietis.

Pēc šī zvana skolā ieradās policija, kura mācību iestādi evakuēja un uzsāka vaininieka meklēšanu. Taču drīz vien panika mitējās, jo policisti saprata, ka viens no skolēniem pārģērbies filmas "Zvaigžņu kari" varoni Dartu Veideru.

Jāpiebilst, ka 4. maijā ik gadu atzīmē "Zvaigžņu karu dienu".

Policijas kapteinis Džodijs Krokers nenosodīja palīgā saukušo māti, norādot, ka cilvēki allaž ir mudināti ziņot par aizdomīgiem notikumiem un cilvēkiem. "Tērps noteikti izskatījās pēc bruņuvestes. Turklāt maska un fakts, ka viņš izvēlējās skolā ienākt pa sētas durvīm padarīja cilvēkus ļoti bažīgus," teica Krokers.

Tāpat policists norādīja, ka skolēns par savu rīcību sodu nesaņems, jo vienkārši pieļāvis kļūdu un nav spējis novērtēt situācijas iespējamās sekas. Skolas direktors Braiens Nelsons gan piebilda, ka pārrunās ar skolēniem notikušo un uzsvērs, ka kostīmi nav daļa no pieņemtā ģērbšanās stila skolā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!