Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Eiroskeptiķu partijas "Alternatīva Vācijai" (AfD) Bundestāga frakcijas vadītāja Alise Vīdele paziņojusi, ka tie partijas biedri, kurus Konstitūcijas aizsardzības birojs (BfV) tur aizdomās par ekstrēmismu, ir svarīgi partijai.

Labējā "spārna biedri ir svarīga partijas sastāvdaļa. Mums jāpieņem plašs viedokļu spektrs," ceturtdien publicētajā intervijā Šveices laikrakstam "Weltwoche" norādījusi Vīdele.

AfD labējo novirziens, kas pazīstams kā "Der Fluegel" (spārns), ir pakļauts BfV uzraudzībai, pastāvot aizdomām, ka tas izplata ekstrēmistisku un rasistisku ideoloģiju. Šī novirziena līderis ir AfD Tīringenes zemes nodaļas vadītājs Bjerns Heke.

Vīdele arī atzinusi, ka savas politiskās darbības dēļ zaudējusi vairumu draugu un sociālo kontaktu. "Viņi visi galu galā saka - ja tu vēlies būt partijā, tad mēs nevēlamies nekā kopīga ar tevi," stāsta politiķe.

Vīdele piebilst, ka viņai ar savu dzīvesbiedri - bērnībā adoptētu šrilankiešu izcelsmes Šveices pilsoni - un abiem dēliem draudu dēļ, ko izsaukusi viņas politiskā darbība, bijusi spiesta mainīt savu dzīvesvietu Šveicē.

"Mūsu vecākajam dēlam, kuram tagad ir seši [gadi], bet tad bija pieci, pēkšņi vairs nebija neviena, ar ko pēcpusdienās spēlēties," bet Bīlē, kur tolaik ģimene mitusi, izplatīta petīcija, kas aicinājusi pakļaut Vīdeles ģimeni "privātai izstumšanai no sabiedrības", atklāj politiķe, kuras partija aizstāv konservatīvas un tradicionālas ģimenes vērtības un iestājas pret imigrāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!