Foto: Kadrs no video
Kāds vīrietis Indijā apsūdzēts par bērna dzīvības apdraudēšanu, kad internetā parādījies videoieraksts ar viņa deviņus gadus veco dēlu pie "Ferrari" stūres, pirmdien vēsta laikraksts "The Guardian".

Indijas dienvidu štata Keralas policija dārgās automašīnas īpašniekam Mohamedam Nišamam izvirzījusi apsūdzības arī par atļaušanu vadīt automašīnu nepilngadīgai personai.

Tēvs ar jaudīgo automašīnu dēlam atļāvis pabraukt viņa devītajā dzimšanas dienā pirms divām nedēļām. Braucienu, kurā blakus jaunajam vadītājam sēdējis viņa septiņus gadus vecais brālis, filmējusi Nišama sieva.

Interneta vietnē "Youtube" ievietotais videoieraksts īsā laikā apskatīts jau vairāk nekā miljonu reižu un izraisīja pamatīgu sašutumu Indijā, kā rezultātā policija izvirzījusi apsūdzības, informē "The Guardian".

Indijas ekonomiskais uzplaukums ir radījis ļoti turīgu cilvēku slāni, kuru pārmērības bieži nonāk ziņās. Nišamam, kurš darbojas tabakas un nekustamo īpašumu biznesā, pavisam esot 18 automašīnu kolekcija aptuveni četru miljonu dolāru (2,14 miljoni latu) vērtībā.

Kamēr amatpersonas izskata jautājumu par drošības naudas piemērošanu apsūdzētajam, vecāki izsaka lepnumu par saviem bērniem. "Es esmu lepna par viņu. Viņš brauc kopš piecu gadu vecuma," pastāstīja zēna māte Amala Nišama.

Puika tāpat esot vadījis ģimenei piederošo "Lamborghini", "Bentley" un citas automašīnas. "Bērnam nav viegli sasniegt tādas prasmes tika mazā vecumā," slavē sieviete.

"Tā bija viņa devītā dzimšanas diena un, tā kā viņš uzstāja jau mēnešiem, mēs atļāvām viņam vadīt "Ferrari". Viņš ir piesardzīgs un pārliecināts braucējs," māte pastāstīja televīzijas kanālam NDTV.

Indijas policija aprīlī Mahārāštras štatā arestēja 17 gadus vecu vietējā parlamenta deputāta dēlu, kurš ar apvidus automašīnu sabrauca mazu bērnu. Indijā automašīnu atļauts vadīt no 18 gadu vecuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!