Foto: Reuters/Scanpix

Par gorillu pārģērbies policists Toms Harisons, kurš četrrāpus startēja Londonas maratonā, pēc sešām dienām beidzot pievarējis 42 kilometru distanci, vēsta medijs "The Guardian".

Harisons, kuru mēdz dēvēt par Misteru Gorillu, maratonā piedalījās, lai vāktu līdzekļus biedrībai "Gorilla Organisation". 41 gadu vecais Londonietis maratonā startēja svētdien, 23. aprīlī, pulksten 10.34, bet finiša līniju pārrāpoja nākamajā sestdienā pulksten 11.45.

Ik dienu Harisons pieveica ap 7 kilometriem garu distanci, rāpojot uz rokām un ceļiem, kā arī staigājot uz rokām un kājām, tādējādi saudzējot nobrāztos ceļus. Vakaros Misters Gorilla pārnakšņoja draugu mājās, bet no rīta allaž turpināja iesākto distanci.

Finiša līniju Harisons sestdien šķērsoja kopā ar saviem dēliem, kā arī entuziastiski klapējot sev pa krūtīm. "Dažubrīd tas bija ļoti grūti, bet es esmu priecīgs, ka to paveicu," pēc 42 kilometrus ilgušās rāpošanas atvieglojumu pauda gorillas tērpā ielīdušais policists.

Pērn Harisons gorillas kostīmā maratonu noskrējis, taču šogad "vēlējies darīt nedaudz vairāk". "Pāris pirmās dienas cilvēki uz mani jocīgi skatījās. Bet tad par manām gaitām uzzināja arvien vairāk cilvēku. Cilvēki sāka mani atbalstīt un uzmundrināt," stāsta Harisons.

Viens no Harisona lielākajiem pārbaudījumiem bija nemitīga atrašanās pie automašīnu izpūtējiem. Viņš stāsta, ka izplūdes gāzes kairinājušas viņa kaklu un likušas daudz rūpīgāk aizdomāties par vides piesārņojumu.

Tāpat viņam bijis grūti redzēt priekšā esošos šķēršļus. "Man bija palīgi, kas teica, lai griežos pa labi un pa kreisi, jo citādi es ieskrietu kokos vai laternās," distances pievarēšanas nianses skaidro Harisons.

Visvairāk Harisons šobrīd alkst muguras masāžu, kas no sāpēm atsvabinās viņa savilktos plecus. Viņš stāsta, ka nesmādētu arī tase gardas kafijas.

Finišā Harisonu sagaidīja "Gorilla Organisation" biedrības priekšsēdētājs Īans Redmonds un dabas aizstāvis Bils Odijs, kurš pasniedza viņam plīša gorillas trofeju.

Biedrība "Gorilla Organisation" cenšas saglabāt gorillu populāciju Ruandā, Ugandā un Kongo. Harisona ziedojumu lapā, kas izveidota viņa maratona rāpojumam, savākti vairāk nekā 27 tūkstoši eiro labdarībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!