Foto: AP/Scanpix
Ir aizturēti seši divu kuģu, kuru sadursmē Honkongā pirmdienas vakarā gājuši bojā 37 cilvēki, apkalpes locekļi, atsaucoties uz vietējām amatpersonām, vēsta raidsabiedrība BBC.

”Policija šodien ir arestējusi sešas personas. Pret viņiem uzsākta izmeklēšana par cilvēka dzīvību apdraudēšanu jūrā,” paziņojis Honkongas drošības ministrs Laitungs Kvoks.

Jau vēstīts, ka kuģu sadursme notikusi pirmdienas vakarā pie Lammas salas. Vienā no peldlīdzekļiem atradušies vairāk nekā 120 cilvēki, kas brauca vērot uguņošanu. Kuģis strauji nogrimis, kad tajā lielā ātrumā ietriecies cits peldlīdzeklis.


Negadījumā gājuši bojā 37 cilvēki, bet vēl 100 ir ievainoti. Jūrā turpinās meklēšana, bet nav zināms, cik cilvēku vēl varētu būt pazuduši. 32 bojāgājušie ir pieaugušie, bet pieci ir bērni.

Negadījums noticis ceļošanas sezonas karstākajā laikā, kad Honkongā ir garās brīvdienas, tiek svinēti rudens svētki, kas šogad sakrīt ar Ķīnas valsts svētkiem 1. oktobrī.

”Pēc tam, kad mūsu prāmī ieskrēja otrs, tas strauji sāka grimt. Vienā mirklī biju zem ūdens. Es peldēju cik spēju un centos aizsniegt boju,” stāsta kāds izdzīvojušais, piebilstot, ka nezina, kur palikuši viņa abi bērni, kuri arī bija uz prāmja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!