Igaunijas parlaments pirmdien apstiprināja partijas "Res Publica" līderi Juhanu Partsu premjerministra amatā un uzticēja viņam jaunās valdības izveidi, paziņoja Igaunijas parlamenta preses dienests.
Partss saņēma 60 deputātu atbalstu, pret viņu balsoja 27, bet atturējās 6 deputāti. "Res Publica", Reformu partijai un Tautas savienības koalīcijai pieder 60 no 101 mandāta parlamentā.

Prezidents Arnolds Rītels iepriekš piedāvāja vispārējās vēlēšanās uzvarējušās Centra partijas līderim Edgaram Savisāram veidot nākamo Igaunijas valdību, bet pēc Savisāra atteikuma šo amatu piedāvāja Partsam.

Savisārs toreiz atteicās no prezidenta piedāvājuma, sakot, ka Centra partijai būtu ļoti grūti izveidot valdību, jo pārējās trīs partijas faktiski ir beigušas sarunas par koalīcijas izveidi.

2.marta parlamenta vēlēšanās Centra partija ieguva 126 tūkstošus vēlētāju balsu, bet "Res Publica" - gandrīz 122 tūkstošus.

Centra partijai Igaunijas parlamentā ir 28 vietas, "Res Publica" arī 28, Reformu partijai 19, Tautas savienībai 13, Tēvzemes savienībai 7 un Mērenajai partijai 6. Kopējais parlamenta - Rīgikogu - deputātu vietu skaits ir 101.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!