Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Austrāliešu pusaudzim par Indijas studenta slepkavību Austrālijas tiesa ceturtdien piespiedusi 13 gadu cietumsodu. Slepkavība pērn izraisīja diplomātisku konfliktu starp abām valstīm.

17 gadus vecais jaunietis, kurš slepkavības pastrādāšanas brīdī bija 15 gadus vecs un kura vārds netiek publiski izpausts, kādā Melburnas parkā pērn janvārī sadūra indieti Nitinu Gargu, kurš no ievainojumiem mira.

Grāmatvedības students tika sadurts, ejot caur parku uz darbu. Pusaudzis, kuru tiesa atzina par vainīgu slepkavībā, centās nozagt upura mobilo telefonu.

Tiesnesis, pasludinot spriedumu, atzina, ka noziegumam nav bijis rasistisks motīvs un Gargs bija "nevainīgs, nejaušs upuris". Tiesnesis lēma slepkavam piespriest 13 gadus cietumā, taču kā norāda BBC, viņš pēc deviņiem gadiem varēs lūgt pirmstermiņa atbrīvošanu.

Pēc Gargas slepkavības Indija izplatīja brīdinājumus saviem pilsoņiem, ka viņiem Melburnā draud briesmas. Pēc šīs slepkavības Indijas studentu skaits Austrālijā krasi samazinājās. Iepriekš, 2009.gadā Melburnā notika austrāliešu un indiešu sadursmes, policija toreiz pieļāva, ka dažas no tām, iespējams, notikušas rasistisku motīvu dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!