Foto: Reuters/Scanpix
Pakistānā par islāma zaimošanu studenti ceturtdien nosituši savu kursabiedru, vēsta raidsabiedrība BBC.

Nogalināto žurnālistikas studentu Masalu Khānu varmākas apsūdzēja par islāmu zaimojoša satura publicēšanu sociālajos tīklos. Pakistānas vietējie mediji ziņo, ka students izģērbts un līdz nāvei sists pie "Abdul Wali Khan University" dienesta viesnīcas valsts ziemeļu pilsētā Mardanā.

Video ierakstos redzams, kā vairāki vīrieši ārpus viesnīcas sper pa gulošo Khānu un met viņam ar dažādiem objektiem, tostarp dēļiem. Saistībā ar notikušo arestēti 12 cilvēki, bet astoņiem izvirzītas apsūdzības par slepkavību un terorismu.

Aculiecinieki pastāstījuši, ka Khāns kursabiedriem nav paticis savu liberālo un sekulāro uzskatu dēļ. Slepkavības dienā starp viņu un citiem studentiem universitātē izcēlusies asa vārdu apmaiņa.

Pakistānas premjerministrs Navazs Šarifs ir atbalstījis vēršanos pret zaimojošu saturu internetā, taču ceturtdienas slepkavību ir nosodījis. "Nācijai jāstāv saliedēti un jānosoda šis noziegums, tādējādi veicinot toleranci un likuma varu sabiedrībā," teica Šarifs.

Šarifs paziņoja, ka ir šokēts un sarūgtināts par notikušo. Viņš pauda, ka necietīs gadījumus, kad "iedzīvotāji ņem likumu paši savās rokās".

Policija noraidījusi tai veltītos pārmetumus par jaunieša dzīvības neglābšanu, skaidrojot, ka students jau bijis miris, kad viņi ieradušies notikuma vietā.

Zaimošana Pakistānā ir īpaši sensitīvs temats, skaidro BBC. Kritiķi norāda, ka par zaimošanu dažkārt var piespriest pat nāvessodu, ko izmanto minoritāšu apspiešanai. Kopš 1990. gada Pakistānā nogalināti vismaz 65 zaimošanā apsūdzēti cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!