Izraēlas politikā panākta vienošanās par bijušā ārlietu ministra Avigdora Lībermana (attēlā centrā) un viņa partijas "Yisrael Beitenu" ("Mūsu mājas Izraēla") iekļaušanu valdošajā koalīcijā, trešdien paziņojuši sarunu risinātāji. Vienošanos apstiprināja tūrisma ministrs Jarivs Levins un Lībermana preses pārstāvis.

Saskaņā ar vienošanos premjerministra Benjamina Netanjahu koalīcija tagad kontrolēs 66 vietas parlamentā un Lībermans ieņems aizsardzības ministra amatu. Lībermana preses pārstāvis sacīja, ka vienošanās parlamentā tiks apstiprināta jau šodien.

Vienošanās paredz, ka "Yisrael Beitenu" tiks arī imigrantu absorbcijas ministra amats un valdība piešķirs aptuveni 1,4 miljardus šekeļu (325 miljonus eiro) pensijām, tostarp imigrantiem no bijušās Padomju Savienības, kas ir Lībermana lielākie atbalstītāji. Šie ir divi galvenie jautājumi, kas ir svarīgi mūsu vēlētājiem, un [tas ir] nozīmīgs sasniegums," norādīja Lībermana pārstāvis.

Netanjahu ir centies mazināt bažas par Lībermana gaidāmo iecelšanu aizsardzības ministra amatā, sakot, ka viņš turpinās meklēt mieru ar palestīniešiem un pārraudzīt Aizsardzības ministrijas īstenoto politiku, kas ietver arī okupētā Rietumkrasta kontrolēšanu.

Jau vēstīts, ka līdzšinējais aizsardzības ministrs Moše Jalons pagājušajā nedēļā paziņojis par atkāpšanos no amata, kā iemeslu minot domstarpības ar Netanjahu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!