Foto: AP/Scanpix
Par ASV gaisa spēku tāla darbības rādiusa kodolraķetēm atbildīgs ģenerālis ir atbrīvots no amata, par "džentlmenim nepiedienīgu" rīcību ceļojuma laikā uz Krieviju, vēsta raidsabiedrība BBC.

Ģenerālmajors Maikls Kerijs jūlijā notikušajā darba braucienā Krievijā pārāk daudz iedzēris un saticies ar "aizdomīgu" ārzemnieci, teikts tikko atslepenotos dokumentos.

Par atombruņojumu atbildīgais ģenerālis nav spējis atcerēties nozīmīgas notikušā detaļas, vai arī nav stāstījis patiesību, teikts ziņojumā. Militārpersonas atlaišanas brīdī oktobrī nekādi paskaidrojumi medijiem netika sniegti.

Viņš patērējis alkoholiskos dzērienus tādā daudzumā, ka tas "ietekmēja viņa rīcību". Tāpat viņš iesaistījies nepiemērotā sakarā ar ārzemju sievieti, zinot, ka viņa ir aizdomīga persona, skaidrots ziņojumā.

Ģenerālis arī esot rupji izturējies pret citiem delegācijas locekļiem un viesu uzņēmējiem, kā arī sūdzējies, ka viņam pakļautajiem spēkiem ir "zems morāles līmenis".

Kerija atcelšana notika tikai dažas dienas pēc tam, kad no amata par nelegālām azartspēlēm tika atbrīvots par kodolbruņojumu atbildīgs flotes admirālis. Pirms abām atlaišanām jau notikuši vairāki citi ar kodolbruņojumu pārraugošajiem militāristiem saistīti incidenti, norāda BBC.

Ģenerālis Kerijs atbildējis par 450 starpkontinentālajām raķetēm trīs bāzēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!