Foto: AP/Scanpix
Trīs jauniem futbolistiem Nīderlandē izvirzītas apsūdzības slepkavībā, uzbrukumā un publiskā vardarbībā, pēc tam, kad pirmdien mira viņu piekauts līnijtiesnesis, vēsta raidsabiedrība BBC.

Diviem 15 gadus vecajiem futbolistiem draud līdz gadam ilgs cietumsods, bet 16 gadus vecajam jaunietim - līdz diviem gadiem ilgs ieslodzījums, ziņo BBC.

Tikmēr raidsabiedrība “Sky News” piektdien ziņo, ka ceturtdienas vakarā policija aizturējusi vēl vienu aizdomās turamu jaunieti - 16 gadus vecu futbolistu.

Līnijtiesnesim Ričardam Neuvenhaizenam trijotne uzbrukusi pēc Jaunatnes futbola līgas spēles svētdien, kuru vīrietis tiesājis. Cietušais pēc incidenta devies mājās, kur saļimis un ieslīdzis komā. Pirmdien viņš slimnīcā mira. Precīzus notikušā apstākļus noteiks izmeklēšana.

Turpinoties izmeklēšanai, trīs apsūdzētie jaunieši ir apcietināti uz divām nedēļām.

Godinot bojāgājušo līnijtiesnesi, Nīderlandes Futbola asociācija ir atcēlusi visas nedēļas nogalē paredzētās amatieru spēles. Profesionālie spēlētāji Neuvenhaizenu pieminēs ar klusuma minūti. Jaunatnes futbola klubs "Buitenboys", kurā strādāja mirušais līnijtiesnesis, svētdien rīko piemiņas gājienu.

Jau vēstīts, ka Nīderlandē pirmdien miris Jaunatnes futbola līgas līnijtiesnesis, kuru svētdien piekāvuši kādas komandas sportisti. Vīrietis tiesājis viņu spēli. Uzbrucēju pārstāvētā kluba "Nieuw Sloten" pretinieki svētdienas spēlē bija "Buitenboys" kluba komanda, kurā spēlēja arī līnijtiesneša dēls.

41 gadu veco Ričardu Neuvenhaizenu nogādāja slimnīcā, kad viņš saļima vairākas stundas pēc trīs Amsterdamas kluba "Nieuw Sloten" futbolistu uzbrukuma. Pirmdien līnijtiesnesis slimnīcā miris. Par uzbrukumu aizturēja trīs 15 līdz 16 gadu vecus jauniešus.

"Tas ir absolūti briesmīgi, ka kaut kas tāds var notikt Nīderlandes sporta jomā," BBC citē Nīderlandes sporta ministri Edīti Šiperi. Incidents ir šokējis Nīderlandes sporta aprindas.

Klubs "Nieuw Sloten" paziņoja, ka ir "dziļi šokēts" par notikušo un par traģēdiju atbildīgos spēlētājus diskvalificēšot uz mūžu. Tāpat klubs atsauc savu komandu no līgas un uz laiku pārtrauc visas aktivitātes. "Vardarbībai nav vietas futbola laukumos," BBC citē kluba paziņojumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!