Foto: Sputnik/Scanpix

Krievijas Pareizticīgās baznīcas patriarhs Kirils nav apmierināts ar programmu, kas galvaspilsētā Maskavā paredz uzcelt 200 jaunas baznīcas, jo ar šo skaitu, viņaprāt, nav pietiekoši, vēsta portāls "Currenttime".

"Tikai tagad mēs sākam saprast, ka ar 200 būs par maz. Mēs tikko atveram baznīcu, bet tur jau nav vietas," tikšanās laikā ar Latīņamerikas valstu diplomātiem Maskavā paziņoja Kirils.

Masveida baznīcu celšanas programmas ietvaros Krievijas galvaspilsētā jau uzbūvētas 40 baznīcas, paskaidroja patriarhs.

"Programmu 200" Maskavas mērija sāka 2009. gadā. Vēlāk, kad Maskavai tika pievienotas jaunas teritorijas, amatpersonas ierunājās, ka nu jau būs nepieciešamas 350 jaunas baznīcas.

Krievijas impērijas laikā nozīmīgā pareizticība, kas padomju periodā netika atzīta un popularizēta, pēc PSRS sabrukuma Krievijā ieņem svarīgu lomu sabiedrībā, tostarp kā Kremļa varu balstošs instruments.

Foto: AFP/Scanpix

Pats Putins ir atzinis, ka Pareizticīgā baznīca ir dabisks Kremļa sabiedrotais ietekmes izplatīšanā. Turklāt pareizticībai ir ietekme arī uz Krievijas ārpolitiku.

Savukārt Ukrainas austrumu teritorijās, kurās saimnieko Krievijas atbalstītie kaujinieki, pareizticība ir teju vienīgais kristietības virziens, kas tiek akceptēts un var brīvi darboties, secināja "Vice".

Foto: Reuters/Scanpix

Kā ir izteicies Staļina un PSRS slavinātājs, liels pareizticības piekritējs un par Valdimira Putina draugu dēvētais krievu prokremlisko motociklisti līderis Aleksandrs Zaldostanovs (Ķirurgs), PSRS galvenais trūkums un kļūda bijusi baznīcas noliegšana.

Foto: RIA Novosti/Scanpix
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!