Foto: stock.xchng

Kāds Pakistānas karavīrs pēc cilšu tiesas sprieduma pirmdien līdz nāvei nomētāts ar akmeņiem par to, ka bija ļāvies mīlas dēkai ar vietējo sievieti, atsaucoties uz amatpersonu un cilšu pārstāvju trešdien paziņoto, vēsta aģentūra "Reuters".

27 gadus vecais karavīrs Anvars Dins nogalināts ziemeļrietumu cilšu pārvaldītajos reģionos pie Afganistānas robežas. Karavīrs uz reģionu nosūtīts pagājušajā gadā un, dežūrēdamas kontrolpostenī, iepazinies ar netālu dzīvojošu 19 gadus vecu meiteni Intizaru Bibi.

Starp Dinu un Bibi izveidojušās romantiskas attiecības un abi mēģinājuši kopā bēgt, kad karavīru grasījās pārvietot dienestā uz Kašmīras reģionu. Amatpersonas nav precizējušas, vai ir kādi pierādījumi pāra attiecībām, norāda "Reuters".

"Meitene pirmdien izgāja no mājas un satika Anvaru, kad ciema iedzīvotāji to redzēja. Meiteni mēs apcietinājām, bet zēnu aizvedām uz vietējo kapsētu, kur viņš līdz nāvei nomētāts ar akmeņiem un apglabāts," pastāstīja vietējās cilšu tiesas vadītājs Manirs Huseins.

Karavīrs nogalināts pirmdien, bet meiteni cilšu tiesa esot nolēmusi nošaut, atklāja kāda anonīma valdības amatpersona. Nav zināms, vai sods meitenei ir jau izpildīts. Armija pagaidām nav sniegusi komentārus par notikušo.

Cilšu pārstāvji arī pieprasījuši armijai vēl viena karavīra izdošanu, kurš esot palīdzēji pārim satikties un koordinējis plānoto bēgšanu.

Šāds cilšu taisnīguma piemērs norāda uz valdības nespēju izveidot stabilu civilo pārvaldi Pakistānas pusautonomajos robežreģionos ar Afganistānu, lai gan tur notiek plašas militārās operācijas un Rietumvalstis pludina Pakistānā miljonus infrastruktūras veidošanai, skaidro "Reuters".

Federāli pārvaldītie cilšu apgabali nekad nav bijuši pilnībā integrēti Pakistānas administratīvajā, ekonomikas un tiesu sistēmā. Parasti tajos sodus spriež cilšu tiesās un vecajo sanāksmēs. Šādā tiesu sistēmā sievietēm parasti ir daudz mazāk tiesību nekā vīriešiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!