Par mirušu uzskatītais anglis Džons Dārvins, kurš pēc piecu gadu pagaidām neizskaidrotas prombūtnes negaidīti pieteicās policijas iecirknī pagājušajā nedēļā, pirmdien stājas Hārtlpūlas miertiesas priekšā. Dārvinam izvirzītas apsūdzības par naudas iegūšanu negodīgā ceļā, kā arī viltotu dokumentu iesniegšanu pases saņemšanai.
Arī viņa laulātajai draudzenei Enai izvirzīta apsūdzība krāpšanā. Policija Dārvina kundzi arestēja svētdien Mančestras lidostā uzreiz pēc viņas ielidošanas no Atlantas. Pratināšanā viņai būs jāsniedz atbildes par laulātā drauga pazušanas un atrašanās apstākļiem.

Ena Dārvina 2002.gadā informēja varasiestādes par viņas dzīvesbiedra pazušanu, kad viņš neatgriezās no kanoe brauciena Ziemeļjūrā. Dažas nedēļas pēc Enas iesnieguma jūras krastā atrada viņas dzīvesbiedra sarkanās kanoe laivas atlūzas. Pēc policijas izmeklēšanas 2003.gadā bezvēsts pazudušais laulātais draugs tika atzīts par mirušu, bet "atraitne" saņēma apdrošināšanas kompensāciju.

Dārvina kundze nesen pārdeva ģimenes māju Anglijas ziemeļaustrumos un pārcēlās uz dzīvi Panamā.

Dārvinu laulātā pāra abi dēli paziņoja, ka viņi nevēlas uzturēt attiecības ar vecākiem pēc tam, kad Ena laikrakstiem apstiprināja - pirms gada uzņemtā fotogrāfija, kur viņa Panamā redzama kopā ar varasiestāžu par mirušu izsludināto vīru, nav viltojums.

Šis stāsts izraisījis milzīgu mediju interesi ne tikai neparasto notikumu dēļ, bet arī daudzo neatbildēto jautājumu dēļ. Tā arī nav skaidrs, kāpēc Džons Dārvins vispār pazuda, kur viņš dzīvojis pēdējos piecarpus gadus, kā viņš ceļoja uz Panamu un kāpēc nolēma pieteikties policijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!