Foto: AFP/Scanpix
Pasaules pedagogu balvas "2016 Global Teacher Prize" konkursā uzvarējusi palestīniešu bēgļu nometnē augusī skolotāja Hanana Al Hruba, bet latviete Dana Narvaiša iekļauta 50 labāko skolotāju vidū, liecina informācija balvas mājaslapā.

Hruba augusi apstākļos, kur regulāri pieredzēja vardarbību. Sieviete kļuva par skolotāju pēc tam, kad viņas bērni mājupceļā no skolas piedzīvoja šaušanas incidentu, un redzētais viņus dziļi traumēja. Hruba vēlējās nodrošināt īpašu aprūpi citiem vardarbību piedzīvojušiem bērniem, balstoties savā pieredzē.

Skolotāja ar savu pieredzi un individuālo pieeju apmācībai dalījusies dažādās konferencēs un skolotāju semināros.

Pasaules labāko pedagogu nosauca pāvests Francisks. Galvenā balva konkursā ir miljons dolāru.

Cēsu Jaunās sākumskolas pedagoģe Narvaiša, kura piedalījās konkursā, iekļauta 50 pasaules labāko pedagogu vidū.

Desmit pasaules labāko pedagogu vidū ir izglītības darbinieki no ASV, Somijas, Lielbritānijas, Kenijas, Palestīnas, Indijas, Pakistānas, Japānas un Austrālijas.

50 labākie izglītības darbinieki tika atlasīti no tūkstošiem nominantu, kas tika pieteikti no 148 valstīm.

Balva tiek piešķirta otro gadu, un tā tiek dēvēta par Nobela prēmiju par skološanu. Tā ir lielākā šāda veida balva.

Globālā skolotāja balva tika izveidota, lai izrādītu atzinību vienam īpašam skolotājam, kurš ir sniedzis izcilu ieguldījumu profesijā, kā arī izceltu skolotāju svarīgo lomu sabiedrībā. Atklājot tūkstošiem stāstu par varoņiem, kuri ir mainījuši jauno cilvēku dzīvi, balvas mērķis ir izcelt miljoniem skolotāju izcilo darbu visā pasaulē.

Balva uzsver pedagoga profesijas nozīmīgumu un simbolizē to, ka pedagogi visā pasaulē pelnījuši būt pamanīti, godināti un cienīti.

Balvu izsludina fonds "The Varkey Foundation", kas ir bezpeļņas organizācija, kuras mērķis ir uzlabot izglītības standartus un iespējas bērniem visā pasaulē. Fonda misija ir nodrošināt, lai ikvienam bērnam ir labs skolotājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!