Foto: AP/Scanpix/LETA
Par seksuālo pakalpojumu pirkšanu Ķīnā aizturēts valstī ļoti slavens pianists Li Jundi, kuru tautā pazīst kā "Klavieru princi", atsaucoties uz valsts medijiem, vēsta raidsabiedrība BBC.

39 gadus vecais mūziķis pieķerts kopā ar 29 gadus vecu prostitūtu un abi atzinušies nelikumīgu darbību veikšanā, paziņoja Pekinas policija. Viņi pieķerti pēc tam, kad policija saņēmusi informāciju no sabiedrības.

Ķīnā seksuālo pakalpojumu pirkšana un pārdošana ir sodāma – par to draud līdz 15 diennaktīm ilgs arests un līdz 5000 juaņu (672 eiro ) naudassods.

Šīs ziņas ir šokējušas daudzus Li talanta cienītājus. Ķīnas Mūziķu asociācija paziņojusi, ka pārtrauc Li dalību organizācijā, jo viņš rada "ārkārtīgi negatīvu sociālo ietekmi". Daži novērotāji paredz, ka Li aizturēšana varētu būt brīdinājums citām "amorālām" Ķīnas slavenībām laikā, kad valdība izvērš kampaņu pret izklaides industriju.

Li 18 gadu vecumā kļuva par jaunāko pianistu un pirmo ķīnieti, kas ieguva prestižo Starptautiskā Šopēna pianistu konkursa balvu 2000. gadā. Viņš uzstājās ar koncertiem visā pasaulē un ir zināms teju katrai ķīniešu ģimenei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!