Foto: AP/Scanpix

Divarpus gadu cietumsods ceturtdien piespriests Krievijas opozicionāram Konstantīnam Ļebedevam, kurš atzīts par vainīgu masu nekārtību organizēšanā pagājušā gada maijā pirms Vladimira Putina stāšanās prezidenta amatā, vēsta aģentūra "RIA Novosti".

Ļebedevs ir pilnībā atzinis savu vainu par nekārtību organizēšanu Bolotnajas laukumā un ir noslēdzis vienošanos par pirmstiesas sadarbību ar izmeklētājiem, skaidro aģentūra. Opozicionārs apcietināts tiesas zālē.

Ļebedevs ir opozicionāra Sergeja Udaļcova kustības "Kreisā fronte" biedrs. Tiesāšanai par nemieru organizēšanu ir pakļauts arī Udaļcovs un citi opozīcijas aktīvisti.

"Delfi", atsaucoties uz aģentūru BNS, jau ziņoja, ka lieta pret Udaļcovu tika ierosināta 17.oktobrī pēc izmeklēšanas saistībā ar 5.oktobrī televīzijas kanālā NTV dokumentālajā videofilmā "Protesta anatomija-2" apgalvoto, ka opozīcijas kustības "Kreisā fronte" līderis Udaļcovs, kurš ir viens no galvenajiem protesta akciju organizētājiem, plānojis valsts apvērsumu, gāžot Krievijas valdību ar ārvalstu konsultantu un čečenu kaujinieku palīdzību.

Udaļcovs filmā paustos apgalvojumus nosaucis par "mēnessērdzīgā murgiem". Lai gan viņš bieži ir paudis aicinājumus rīkot sēdstreikus, viņš noliedz, ka ir aicinājis uz vardarbību.

Putina kritiķi norādījuši, ka izmeklēšana pret "Kreiso fronti" ir Kremļa vēršanās pret opozīciju, kas protestos pret Putinu spēja sapulcināt simtiem tūkstošus cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!