Telefonsakaru kompānijas ir atslēgušas ASV Federālā Izmeklēšanas biroja noklausīšanās līnijas, kas tika izmantotas, lai izsekotu iespējamos noziedzniekus, jo birojs jau vairākkārt nebija laicīgi samaksājis rēķinus, raksta AP.
Ceturtdien publicētajā Tieslietu departamenta auditā sakaru atslēgšanā tiek vainota FIB paviršā attieksme pret finansējumu, kas tam tiek piešķirts slepenu izmeklēšanu veikšanai. Viena biroja parāds kādai telefonsakaru kompānijai, piemēram, sasniedzis 66 000 ASV dolāru.

Pārskatā teikts, ka sakaru atslēgšana radījusi FIB darbības traucējumus, rezultātā zaudēti, iespējams, nozīmīgi pierādījumi. Norādītajā laikā neesot samaksāta vairāk nekā puse no 990 rēķiniem par telefona sakariem piecos neidentificētos FIB birojos. Aģentūras pārstāvji gan ir pārliecināti, ka īslaicīgie sakaru pārtraukumi nav radījuši nekādu ietekmi uz biroju darbu.

ASV Pilsoņu brīvību Apvienība jau aicinājusi publicēt nerediģētu pārskatu par naudas izlietošanu slepenajām izmeklēšanām, kā arī atklāt tās telefonu sakaru kompānijas, kas pieļauj veikt noklausīšanos, ja vien tām tiek samaksāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!