Foto: PantherMedia/Scanpix
Kāds matemātikas skolotājs Francijā atstādināts no savu pienākumu pildīšanas par to, ka 11 gadus veciem skolēniem demonstrējis šausmu filmu "Zāģis", vēsta laikraksts "The Guardian".

"Šī būs jūsu pirmā šausmu filma," klasei pirms 2004. gada "Zāģis" demonstrēšanas paziņojis skolotājs Žans-Batists Klemēns, vēsta Francijas radiostacija "Europe 1".

Par bērniem nepiemērotās filmas izrādīšanu skolai sūdzējies kāds tēvs, kura dēls pēc stundām mājās pārradies manāmi satraukts. "Es pajautāju un viņš pastāstīja, ka matemātikas skolotājs stundas laikā rādījis šausmu filmu," par tēva teikto raksta Francijas ziņu vietne "The Local".

Kopš otrdienas, kamēr skola izmeklē notikušo, Klemēns ir atstādināts no pienākumu pildīšanas un viņam draud sods. "Mēs pašlaik apzinām, kādus tiesiskus mērus šai gadījumā mēs varam piemērot," paskaidroja Parīzes ziemeļrietumu piepilsētā esošās skolas pārstāvis.

2004. gada "Zāģis" ir šausmu filma, kas stāsta par maskētu sērijveida slepkavu, kurš piespiež savus upurus pastrādāt šaušalīgu vardarbību pret sevi un citiem. Tā ir uzskatāma par vienu no ietekmīgākajām pēdējo laiku šausmu filmām, kas ir piedzīvojusi sešus turpinājumus, piebilst "The Guardian". 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!