Foto: Sputnik/Scanpix

Olimpisko spēļu laikā Brazīlijas pilsētā Riodežaneiro ne reizi vien dzirdēts, ka pilsētas ielās aplaupīti tūristi, žurnālisti un sportisti. Par bruņotu laupītāju upuriem kļuvuši arī "Delfi" igauņu portāla žurnālisti, vēsta "Delfi.ee".

Incidents noticis Komplekso do Alemao rajonā. Autobusa pieturā pie igauņu žurnālistiem pienākuši divi cilvēki, viens no tiem par sievieti pārģērbts vīrietis, un piedāvājuši iegādāties autobusa braukšanas kartes.

Vietējais iedzīvotājs, kurš bijis kopā ar žurnālistiem, norādījis pārītim, ka igauņiem biļetes jau ir. Taču pēc desmit minūtēm par sievieti pārģērbtais vīrietis atgriezies, turklāt bijis redzams, ka viņam aiz biksēm ir pistole.

Laupītājs pieprasījis naudu un mobilos telefonus. Žurnālisti atdevuši vienu tālruni. Tā kā apkārt bijis daudz ļaužu, laupītāji vairs neko nav pieprasījuši un devušies prom.

Igauņu žurnālisti pamanījuši policistus, taču viņu uzmanību pievērst nav bijis tik viegli, kā varētu iedomāties. Tikmēr laupītāji mierīgi šķērsojuši ielu un devušies tilta virzienā.

Žurnālistiem galu galā izdevies apturēt divus likumsargus uz motorolleriem, kuri sāka izsekot laupītājus, taču tie pazuduši graustu rajonā – favelās. Lai gan aculiecinieki norādījuši, kurā mājā laupītāji iegājuši, policisti iekšā nav devušies.

Likumsargi paskaidroja, ka nevar ieiet favelā, jo tas var no vest pie daudz smagākām sekām par telefona zādzību. Policisti piebilda, ka var palikt un gaidīt pie mājas, taču neesot nekādas garantijas, ka laupītāji iznāks ārā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!