Jau trešais iepriekš nepazīstams nemiernieku grupējums ar interneta paziņojuma palīdzību ir uzņēmies atbildību par sprādzieniem Šarmelšeihas kūrortpilsētā, kuros gāja bojā vismaz 64 cilvēki, informē ārvalstu prese.
“Tawhid and Jihad” grupas Ēģiptē paziņojums varētu būt ticamāks par diviem iepriekšējiem, jo tika ievietots islamistu interneta mājas lapā, ko bieži izmanto arī “Al-Qaeda” grupējums Irākā, taču nav iespējams noteikt paziņojuma patiesumu.

Par sestdien notikušo spridzināšanu Ēģiptē atbildību uzņēmušies vēl divi grupējumi, viens no kuriem informē par savu saistību ar “Al-Qaeda”.

“Tawhid and Jihad” grupa Ēģiptē arī paziņoja, ka ir atbildīga par bumbu sprādzieniem, kas pagājušā gada oktobrī satricināja kūrortpilsētu Tabu, nogalinot 34 cilvēkus.

Paziņojumā teikts, ka grupējums veicis uzbrukumus “saskaņā ar džihada jeb svētā kara līderiem grupējumā “Al-Qaeda”, šeihu Osamu bin Ladenu un šeihu Ajmanu az-Zavari” ar mērķi atriebt “apspiestos brāļus Irākā un Afganistānā.”

Grupējuma nosaukums ir ļoti līdzīgs “Al-Qaeda” organizācijai Irākā, kuru vada nemiernieku līderis Abu Musabs az-Zarkavi.

Taču viņu paziņojuma valoda un stils ir mazāk oficiāls, turklāt tajā ir mazāk atsauču uz Korānu, nekā iepriekšējos ziņojumos, ko bija izvietojuši ar “Al-Qaeda” saistīti islama grupējumi.

Grupējums norāda, ka viņi cīnās pret “cionistiem un krustnešiem”, kas ielauzušies musulmaņu zemēs, un ieteica cilvēkiem, kas nav musulmaņi, lūgt bin Ladena atļauju, pirms spert soli uz musulmaņu zemes.

Tas arī brīdināja, ka musulmaņi, kas saradojušies vai sadarbojas ar kristiešiem un ebrejiem, ir likumīgs mērķis viņu atriebībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!