Seši cilvēki apsūdzēti sprādzienu organizēšanā divos dzīvojamos namos septembrī Maskavā, kad bojā gāja 210 cilvēki.
Viens no apsūdzētajiem atrodas Lefortovas cietumā Maskavā, bet pārējie pieci vēl ir brīvībā.

9.septembrī sprādzienā Kaširas šosejā bojā gāja 92 cilvēki. Sprādzienā uz Gurjanova ielas - 118. Kopā ar diviem citiem sprādzieniem Krievijas dienvidos terora aktos bojā gājušo Krievijas iedzīvotāju skaits septembrī sasniedza 300.

Aģentūra ITAR-TASS neatklāja sešu apsūdzēto personu tautību.

FD arī apgalvo, ka tā darbinieki ir novērsuši vairākus terora aktus, ko pagājušā gada beigās esot plānojuši veikt čečenu ekstrēmisti.

Krievijas FDD operatīvās meklēšanas pārvaldes vadītāja pirmais vietnieks Aleksandrs Šagalo ceturtdien preses konferencē Maskavā paziņoja, ka 1999.gada 5.decembrī Stavropoles novada pilsētā Pjatigorskā tikusi aizturēta diversantu grupa Busanova vadībā, kurai konfiscētas sprāgstvielas, kas esot identiskas tām, ko teroristi izmantoja Maskavas un Buinakskas dzīvojamo māju spridzināšanā pagājušā gada augustā un septembrī.

Pēc Šagalo teiktā, čečenu teroristi plānojuši veikt terora aktu 1999.gada 23.septembrī Ziemeļosetijas galvaspilsētā Vladikaukāzā. Veiktajā ekspertīzē noskaidroja, ka sprāgstvielu aprīkojums bija identisks tam, ko teroristi bija izmantojuši pirms tam.

Bijis plānots arī veikt vairākus terora aktus uz gāzes pārvadu maģistrālēm Tatarstānā. FDD darbiniekiem izdevies aizturēt 10 cilvēkus, kurus turēja aizdomās par līdzdalību gāzes rūpnīcas uzspridzināšanā Kirovas apgabalā 1999.gada 1.decembrī.

Šagalo sacīja, ka pagājušajā gadā, "veicot operatīvus pasākumus Urusmartanā, tika atklāts diversantu sagatavošanas centrs, kuru organizēja čečenu kaujinieku līderi". FDD darbinieki tur atrada piecas tonnas sprāgstvielu, "kuras bija identiskas ar tām, kuras tika izmantotas terora aktos Maskavā", Šagalo piebilda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!