Foto: Reuters/Scanpix
Lībijas varas iestādes paziņojušas, ka aizdomās par svētdien Tripolē sarīkotiem sprādzieniem ir aizturējušas 32 bijušajam valsts vadītājam Muamaram Kadafi lojāla tīkla locekļus, vēsta raidsabiedrība BBC.

Divos sprādzienos svētdien pie bijušās sieviešu militārās akadēmijas un Iekšlietu ministrijas gājuši bojā divi cilvēki. Abi bojāgājušie cieta sprādzienā pie militārās akadēmijas, kurā ievainoti vēl pieci cilvēki. Otrajā sprādzienā neviens neesot cietis.

Šis bija pirmais nāvējošais sprādziens Lībijā kopš Muamara Kadafi gāšanas pagājušajā gadā. Eksplozija notikusi Tripoles krišanas nemiernieku rokās pirmajā gadadienā.

Sprādziena sarīkošanā amatpersonas apsūdzēja Kadafi lojālistus, kuri saņemot finansiālu atbalstu no ārvalstīm.

Vardarbība valstī ir galvenais izaicinājums Nacionālajai Pārejas padomei un jaunievēlētajai pagaidu valdībai, kura varu pārņēma šomēness. Drošības spēkiem problēmas sagādā ne tikai Kadafi atbalstītāji, bet arī bruņotās grupas, kuras kopš pilsoņu kara atsakās nolikt ieročus un pakļauties valdībai.

Jau ziņots, ka Lībijā pagājušā gada februārī sākās bruņota sacelšanās pret Kadafi režīmu, kas bija valdījis kopš 1969.gada. Režīms tika gāzts augustā, bet Kadafi tika notverts un nogalināts 20.oktobrī savā dzimtajā pilsētā Sirtē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!