Foto: AFP/Scanpix

Vācijas policija aizturējusi kādu vīrieti, kas, domājams, gatavojies sarīkot uzbrukumu šonedēļ Hamburgā gaidāmā G20 samita laikā.

Aizturētā dzīvoklī kratīšanas laikā atrastas sprāgstvielas un vesels arsenāls ieroču, teikts paziņojumā, kas publicēts Hamburgas policijas oficiālajā tīmekļa vietnē.

Kā vēsta vietējie mediji, aizturētais ir kāds 30 gadus vecs Rostokas iedzīvotājs, kas plānojis pastrādāt "nopietnu noziegumu" G20 galotņu sanāksmes laikā.

Policija veikusi kratīšanas trīs dzīvokļos Hamburgā un Rostokā, kuru laikā cita starpā atrastas kastes ar metamajiem nažiem, beisbola nūjām, sitamajiem riņķiem un mērķekļiem.

Atrasti arī gan legāli, gan nelegāli pirotehnikas izstrādājumi, sprāgstvielas, gāzmaskas, tvertnes ar pagaidām nenoskaidrotām pulverveida vielām un iepakojumi ķīmisko vielu pārvadāšanai.

Aizturētajam bijis arī kāds 26 gadus vecs līdzdalībnieks, kurš arī aizturēts, taču pēc nopratināšanas ticis atbrīvots. Laikraksts "Bild" vēsta, ka aizturētais ir kāda kreiso ekstrēmistu grupējuma loceklis.

G20 samits notiks 7. un 8. jūlijā, un Hamburgas varasiestādes gatavojas plašām protesta akcijām, kuras iecerējuši rīkot tā dēvētie antiglobālisti, anarhisti un citu politisko novirzienu pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!