Foto: RIA Novosti/Scanpix

Visi trīs cilvēki, kas Krievijā aizturēti saistībā ar aizdomām par uzbrukumu Maskavas Lielā teātra baleta kolektīva mākslinieciskajam vadītājam Sergejam Fiļinam, arī vadošais solists Pāvels Dmitričenko (attēlā), atzinuši savu vainu, trešdien pavēstīja policija.

Dmitričenko, kurš ir izplānojis uzbrukumu, Jurijs Zaruckis, kurš to īstenojis, un šoferis Andrejs Ļipatovs ir parakstījuši rakstisku atzīšanos, teikts policijas paziņojumā.

Kā jau ziņots, janvāra vidū kāds līdz šim nezināms uzbrucējs Fiļinam sejā ielēja skābi. 42 gadus vecais Fiļins guva trešās pakāpes apdegumus sejā, uz galvas un acīs.

Policija tuvākas detaļas par atzīšanos saturu nav atklājusi, vien norāda, ka Dmitričenko uzbrukumu plānojis, Zaruckis to īstenojis, bet Ļipatovs nozieguma īstenošanā veicis šofera pienākumus.

"Visi trīs ir parakstījuši atzīšanos, un viņi ir ievietoti apcietinājumā," norādīja policija. "Tiek veiktas nepieciešamās izmeklēšanas darbības, lai noskaidrotu visus nozieguma apstākļus."

Dmitričenko nav Lielā teātra piecu sešu baleta premjeru vidū, bet ir viens no labākajiem solistiem, kas baleta mākslinieku profesionālajā hierarhijā ir nākamā pakāpe aiz premjeriem.

Viņš šajā sezonā izpelnījies atzinību par vadošās lomas attēlojumu Jurija Grigoroviča baletā "Ivans Bargais".

Krievu mediji arī pievērš uzmanību tam, ka Dmitričenko draudzene ir jaunā balerīna Anželina Voroncova, kurai lomu sadalījuma dēļ izraisījušies konflikti ar Fiļinu.

Teātra izpilddirektors Anatolijs Iksanovs iepriekš saistībā ar uzbrukumu vainojis citu Maskavas baleta zvaigzni Nikolaju Ciskaridzi, sakot, ka viņš trupā radījis negatīvu atmosfēru un tās dēļ noticis uzbrukums.
Ciskaridze apsūdzības noraidījis un veltījis asus vārdus Iksanova īstenotajai teātra vadībai.

Fiļins divas nedēļas pavadījis Maskavas slimnīcās, kur viņam tika veiktas vairākas acu operācijas. Tagad viņš Vācijā iziet rehabilitācijas kursu, kas varētu ilgt vairākus mēnešus.

Versija par Dmitričenko līdzdalību noziegumā radusies pēc tam, kad likumsargi veikuši analīzi par mobilajiem telefoniem, kuru īpašnieki nozieguma izdarīšanas brīdī atradušies uzbrukuma rajonā, vēsta laikraksts "Kommersant", atsaucoties uz informētu avotu. Noskaidrojies, ka viena telefona īpašnieks ir agrāk vairākkārt sodītais Zaruckis, kurš nesen iznācis no cietuma, kur izcieta sodu par smagu miesas bojājumu nodarīšanu, kuru dēļ iestājusies nāve.

Tā kā Zaruckis vairākas reizes telefoniski sazinājies ar Dmitričenko, izmeklētāji sākuši pētīt, kas baleta dejotāju saista ar kriminālnoziedznieku, kā arī to, kādas bijušas dejotāja attiecības ar māksliniecisko vadītāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!