Pasaules skaistuma konkursā “Miss Universe 2005”, kura fināls norisinājās Bangkokā, uzvarējusi Mis Kanāda Natalī Glebova, informē ārvalstu prese.
"Miss Universe 2005" fotoalbums

23 gadus vecā meitene pēc tradicionālajiem iznācieniem vakartērpā un peldkostīmā, kas interesē visas pasaules televīzijas skatītājus, bet sanikno feministus un konservatīvi noskaņotos, saņēma karalienes kroni no iepriekšējā gada uzvarētājas austrālietes Dženiferas Houkinsas.

Kaut arī viņas uzvara tika paredzēta iepriekš, tomēr tas bija liels pārsteigums pašai Glebovai, kura no savas dzimtās Krievijas pārcēlusies uz dzīvi Kanādā pirms 11 gadiem.

“Viss notiek pārāk ātri, un es nespēju tam noticēt. Man vajag laiku, lai to aptvertu,” viņa teica žurnālistiem neilgi pēc dimantiem rotātās Mis Visums tiāras saņemšanas.

Ģērbusies baltā vakarkleitā, viņa uz skatuves apskāva savus vecākus un slavēja savu valsti par doto iespēju sākt jaunu dzīvi gan viņai, gan viņas ģimenei.

“Kad es ierados Kanādā pirms 11 gadiem, man nebija nekā, un tagad man pieder tik daudz,” viņa teica.

Arī Latvijas pārstāve Ieva Kokareviča konkursā ierindojās starp desmit skaistākajām Visuma sievietēm, tomēr fināla piciniekā neiekļuva.

Lai piedalītos konkursā, Taizemē ieradās skaistules no 81 pasaules valsts, un pirms fināla piedalījās dažādās aktivitātēs, tajā skaitā pārvietojās ziloņa mugurā, ceļoja pa tempļiem un atpūtās cunami skartajās pludmalēs.

Uzveduma vidusdaļā konferenču zāle uz brīdi iegrima klusumā, tādējādi pieminot vairāk nekā 228 000 cilvēkus, kuri kļuva par 26.decembra cunami upuriem. Gandrīz 5 400 bojā gājušo bija arī Taizemes iedzīvotāji.

54 reizi notiekošais konkurss ir izpelnījies arī kritiskas piezīmes. Reliģiskos aktīvistus satracināja skats, kā bikini tērptās skaistules pozēja fotogrāfiem Bangkokas slavenā “Wat Arun” jeb Rītausmas tempļa priekšā.

Arī titula pretendente no Indonēzijas izraisīja protestu vētru savā dzimtenē, kas ir valsts ar lielāko musulmaņu iedzīvotāju skaitu, jo piekrita piedalīties arī peldkostīmu iznācienā. Viņa ir pirmā meitene pēdējo deviņu gadu laikā, kas izcīnījusi tiesības pārstāvēt Indonēziju.

Kaut arī 25 gadus vecā juridiskās fakultātes studente Artika Sari Devi izvēlējās parādīties žūrijas priekšā tērpā, kas vairāk līdzinās viendaļīgam peldkostīmam, nevis niecīgam bikini, tomēr konservatīvi noskaņotie joprojām dēvē konkursu par “atklātu pornogrāfiju”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!