Foto: AFP/Scanpix
Narkotiku apkarošanas dienesta darbinieki Paragvajā konfiscējuši gandrīz 1700 kilogramu kokaīna, kuru ar mazām lidmašīnām bija paredzēts transportēt uz kaimiņvalstīm, un aizturējuši 20 cilvēkus, vēsta raidsabiedrība BBC.

Operācija notikusi sestdienas naktī saimniecībā pie Brazīlijas robežas. 20 aizturēto personu vidū ir arī Paragvajas meklētākais noziedznieks Ezekviels de Souza un Bolīvijas narkobarons Marko Antonio Roka Ali, ziņo policija.

Operācijas laikā atklāts nelegāls lidmašīnu skrejceļš, konfiscētas lidmašīnas un ieroči. Šogad šī ir valstī lielākā konfiscētā narkotiku partija, tomēr aģenti norāda, ka pazemē un saimniecības tuvējos mežos varētu atrast vēl palēptu kokaīnu, vēsta BBC.

“Paragvaja ir apņēmusies cīnīties ar narkotiku tirdzniecību,” paziņoja valsts prezidents Federiko Franko, norādot, ka Paragvaja pasaulē būs pazīstama kā suverēna valsts, nevis kā narkotiku kontrabandistu zeme.

Paragvaja robežojas ar Bolīviju, kura ir viena no lielākajām Dienvidamerikas kokaīna ražotājām, un Brazīliju, kura ir viena no pasaulē lielākajām nelegālo narkotiku patērētājām, skaidro BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!