Sākta oficiāla izmeklēšana saistībā ar divu Francijas policistu iespējamo vainu divu jauniešu bojāejā, kas pēc tam izraisīja divas nedēļas ilgus nemierus, informē ārvalstu prese.
Iespējams, policistiem tiks izvirzītas apsūdzības par nepalīdzēšanu diviem jauniešiem, kuri, bēgot no policijas Parīzes piepilsētā, bija mēģinājuši paslēpties elektropadeves apakšstacijā un gāja bojā no strāvas trieciena, raksta BBC.

Policijas iekšējā izmeklēšana apstiprināja, ka bija notikusi pakaļdzīšanās, lai gan amatpersonas to sākotnēji bija noliegušas. 2005.gadā šie nāves gadījumi izraisīja plašas nekārtības nabadzīgajās Parīzes priekšpilsētās, kuru laikā galvenokārt imigrantu pēcteči jaunieši protestēja pret diskrimināciju sabiedrībā un darba tirgū. Nekārtību laikā tika sadedzinātas tūkstošiem automašīnu.

Rāciju sarunu ieraksti liecina, ka policisti bija dzinušies pakaļ jauniešiem, bet nebija darījuši neko, lai glābtu viņu dzīvības. Viena no iespējām bija sazināties ar elektropiegādes uzņēmumu, lai gan tā pārstāvji vēlāk apgalvoja, ka tas, visticamāk, nebūtu palīdzējis šajā situācijā.

Ja policisti tiks atzīti par vainīgiem apsūdzībā "palīdzības nesniegšana cilvēkam, kam draud briesmas", viņiem draud līdz pat pieciem gadiem cietumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!