Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Atbilstoša reakcija uz Krievijas spiedienu būtu Eiropas Savienības (ES) un Ukrainas partnerattiecību paplašināšana un konkrētākas Eiropas perspektīvas piedāvāšana Ukrainai, svētdien telefonsarunā ar Eiropadomes priekšsēdētāju Šarlu Mišelu un Bulgārijas, Čehijas, Igaunijas, Latvijas, Polijas un Zviedrijas līderiem paziņojis Lietuvas prezidents Gitans Nausēda.

Telefonsarunā apspriesta drošības situācija uz Ukrainas un Krievijas robežas, Krievijas militāro spēku koncentrēšanās Baltkrievijā un ES valstu kopīgie centieni novērst Krievijas agresiju pret Ukrainu, informēja Lietuvas prezidenta preses dienests.

"Esošais spiediens uz Ukrainu rada problēmas arī Rietumiem. Tikai sadarbojoties, mēs varam novērst agresiju un saglabāt cerību uz mieru. Starptautiskās sabiedrības atbalsts, sevišķi Eiropas Savienības, ir ārkārtīgi svarīgs Ukrainai un tās sabiedrībai," norādījis Lietuvas prezidents.

Lietuva ir gatava sniegt visu iespējamo palīdzību Ukrainai, sacīts preses dienesta paziņojumā.

Nausēda uzsvēris, ka Krievijas karavīru koncentrēšanas Baltkrievijā rada pamatu nopietnam bažām. Svarīgi, lai pēc militāro mācību beigām tie nekavējoties tiktu izvesti no Baltkrievijas, uzsvēra Nausēda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!