Foto: AP/Scanpix

Krievijas Pareziticīgā Baznīca aicina par februārī notikušo akciju Maskavas Kristus Pestītāja katedrālē notiesātās ”Pussy Riot” meitenes nožēlot savu nodarījumu, norādot, ka tas liks tiesai būt iecietīgākai, izskatot apelācijas prasību, vēsta radio ”Brīvā Eiropa”.

Baznīcas svētdien izplatītājā paziņojumā teikts, ka, ja sieviete izrāda "nožēlošanu un atvainošanos", viņas vārdus "nedrīkst atstāt nepamanītus".

Tajā pašā laikā Baznīca atkārtoja savu nostāju, ka ticīgo jūtu aizvainošana nedrīkst palikt nesodīta.

Apelācijas izskatīšana "Pussy Riot" lietā bija paredzēta pirmdien, bet, sēdei sākoties, pārcelta uz 10. oktobri. Tiesas sēdes sākumā apsūdzētā Jekaterina Samuceviča paziņojusi, ka viņai radušās domstarpības ar advokāti Violetu Volkovu, nenorādot, tieši par kādām nesaskaņām ir runa. Samuceviča arī nenosauca sava jaunā aizstāvja vārdu, bet norādījusi, ka tuvākajā laikā parakstīs vienošanos ar jauno advokātu. Tiesa apmierināja Samucevičas prasību par atteikšanos no advokātes, tāpēc tiesas sēde pārcelta par desmit dienām.


Jau vēstīts, ka piecas "Pussy Riot" dalībnieces spilgtu krāsu sejas maskās 21.februārī Maskavas Kristus Pestītāja katedrālē uzkāpa priesteriem paredzētā vietā un izpildīja "panku lūgšanu" pret Putinu.

Par piedalīšanos šajā akcijā martā tika aizturētas trīs grupas dalībnieces - Nadežda Tolokoņņikova, Jekaterina Samuceviča un Marija Aļohina.17.augustā Maskavas Hamovņiku rajona tiesa viņas atzina par vainīgām huligānismā, rupjā sabiedriskās kārtības pārkāpšanā un naida izrādīšanā pēc reliģiskām pazīmēm, par ko viņām piesprieda divu gadu cietumsodu, lai gan prokuratūra prasīja triju gadu cietumsodu.

Meiteņu advokāti tiesas spriedumu pārsūdzēja. 

Savukārt divas citas grupas dalībnieces esot atstājušas Krieviju, ziņoja mediji. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!