Foto: AFP/Scanpix/LETA

Krievijas oligarhi Vladislavs Avajevs un Sergejs Protoseņa, kas bija saistīti ar gāzes koncerniem, nedēļas sākumā ir miruši mīklainos apstākļos, šķietami izdarot pašnāvību pēc savas sievas un meitas nogalināšanas, ziņoja ASV žurnāls "Newsweek".

Abos gadījumos trauksmi sacēla šo ģimeņu atvases, kas nebija klāt šajos notikumos.

Bijušais bankas "Gazprombank" viceprezidents un kādreizējā Kremļa amatpersona Vladislavs Avajevs, kurš bija 51 gadu vecs, pirmdien tika atrasts miris savā luksusa dzīvoklī Maskavā līdz ar savas sievas un 13 gadus vecās meitas līķiem. Šķita, ka viņš nošāvis sievu un meitu, bet pēc tam nošāvies pats. Līķus atrada viņa 26 gadus vecā meita Anastasija, kurai nebija izdevies sazināties ar ģimeni.

Bijušais gāzes kompānijas "Novatek" direktoru padomes priekšsēdētāja vietnieks Sergejs Protoseņa ar savu sievu Natāliju un meitu Mariju otrdien tika atrasti miruši savā privātmājā Spānijas piekrastes pilsētā Ljoretā de Marā. Notikuma apstākļi vedināja uzskatīt, ka 55 gadus vecais Protoseņa nodūris 53 gadus veco sievu un 18 gadus veco meitu, bet pēc tam pakāries dārzā. Trauksmi sacēla pāra dēls pusaudzis, kurš uzturējās Francijā un nespēja sazināties ar vecākiem viņu mājās.

Spānijas izmeklētāji tagad mēģina noskaidrot, vai Protoseņas ir zaudējuši dzīvību sadzīves slepkavībā un pašnāvībā, vai arī nogalināti pasūtījuma slepkavībā.

Barselonas laikraksts "El Punt Avui" ziņoja, ka notikuma vietā konstatētas dažas neatbilstības. Abas sievietes bija nodurtas miegā, atstājot asiņu peļķi, bet uz Protoseņas līķa nebija asins traipu.

Krievijas oligarhi pēdējā laikā ir nonākuši ziņās, kad tika pakļauti rietumvalstu sankcijām saistībā ar Krievijas iebrukumu Ukrainā. Vēl nebija zināms, vai šīs sankcijas tieši ietekmējušas arī Avajevu un Protoseņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!