Foto: AFP/Scanpix

Nopietni bruņojušies bandīti Parīzē uzbrukuši Saūda Arābijas prinča autokolonnai, nolaupot 250 000 eiro un "sensitīvus" dokumentus, pirmdien pavēstīja Francijas policija un mediji.

Laupīšana notikusi Parīzes ziemeļu daļā brīdī, kad autokolonna atradusies ceļā no kādas elegantas viesnīcas Elizejas laukos uz Leburžē lidostu. Uzbrukumā neviens cilvēks nav ievainots.

Aplaupītā prinča vārdu policija pagaidām neatklāj. Uzbrucējiem izdevies aizbēgt.
"Piecu līdz astoņu" uzbrucēju banda, kas braukusi divos automobiļos BMW, nolaupījusi vienu no autokolonnas desmit automašīnām. Uzbrucēji aizbraukuši kopā ar šajā automašīnā braukušajiem cilvēkiem, bet vēlāk tos atbrīvojuši.

Avots policijā un laikraksts "Le Parisien" sākotnēji vēstīja, ka bandīti bija bruņojušies ar Kalašņikova automātiem, tomēr policijas amatpersona vēlāk precizēja, ka uzbrucējiem bijušas pistoles.

Saūdarābu mersedess un viens no uzbrucēju BMW vēlāk tika atrasti pamesti un sadedzināti Senmesmes ciematā, uz ziemeļaustrumiem no Parīzes, aptuveni 40 kilometru attālumā no uzbrukuma vietas.

Līdzās sadedzinātajām automašīnām policija atradusi divas 500 eiro banknotes, dokumentus arābu valodā un medikamentus.

Atbilstoši "Le Parisien" ziņām laupītāji paņēmuši arī "sensitīvus" diplomātiskos dokumentus.

Izmeklēšanai tuvu stāvošs informācijas avots ziņu aģentūrai AFP apstiprināja, ka nolaupīti arī diplomātiskie dokumenti.

"Patlaban mums nav nekādu detaļu par šo dokumentu raksturu. Tie varētu būt sensitīvi dokumenti, bet tikpat labi tie varētu būt pilnīgi nesvarīgi," norādīja avots.

"Patlaban notiek šī pilnīgi nepieņemamā uzbrukuma izmeklēšana," sacīja Francijas Ārlietu ministrijas preses pārstāvis Romēns Nadals.

"Tas ir samērā neparasts uzbrukums. Viņi acīmredzot bija ļoti labi informēti. Tas ir tiesa, ka šāda veida darbības notiek reti," sacīja avots policijā.

"Mums ir jānoskaidro, ko viņi meklēja - naudu vai dokumentus," sacīja nacionālās policijas arodbiedrības priekšsēdētājs Nikolā Konts. "Es ceru, ka mums būs efektīva sadarbība ar saūdarābu varasiestādēm."

"Ja mēs meklējam sensitīvus dokumentus, tas maina nozieguma raksturu," sacīja izmeklēšanai tuvu stāvošs informācijas avots. "Tā vairs nebūs bruņota laupīšana, bet gan kaut kas krietni sarežģītāks."

Sākotnējie izmeklēšanas rezultāti liecina - uzbrucēji skaidri "zinājuši, ko viņi atradīs, uzbrūkot tieši šai automašīnai un nevis kādai citai", viņš piebilda.

"Mums ir darīšana ar nopietni bruņotu un mērķtiecīgu noziedznieku grupu," sacīja Nacionālās policijas alianses pārstāvis Frederiks Lagāšs. "Kārtējo reizi mēs diemžēl redzam, ka šiem indivīdiem nebija baiļu no policijas un viņi nebija satraukti par savas rīcības sekām."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!