Foto: AFP/Scanpix

Francijas galvaspilsētā Parīzē piektdien pirmoreiz atsāka darbu viens no bāriem, pret kuriem bija vērsti 13. novembrī notikušie džihādistu terorakti.

Bārā "A La Bonne Biere" ("Pie labā alus"), kas atrodas Parīzes austrumos un piektdien atsāka darbu, bruņoti džihādisti 13.novembrī nogalināja piecus cilvēkus.

"Es gribētu pateikties katram, kas mūs atbalstīja, par jūsu dzejoļiem, jūsu vēstījumiem un postiem, kuri mums tik ļoti palīdzēja," reportieriem pie bāra sacīja tā menedžere Odrija Bilī.

"Ko mēs darīsim, lai atkal sāktu [darbu], lai atgrieztos? Mēs esam kaut ko izdarījuši, pārkrāsojuši sienas, lai aizslaucītu šī murga pēdas. Kafejnīca "Bonne Biere" bija vieta, kur cilvēki satiekas un sarunājas. Mēs gribam, lai šodien tas notiktu atkal," piebilda menedžere, kamēr daži klienti ienāca bārā iedzert rīta kafiju.

Uz bruģa bāra priekšā vēl atrodas ziedi un sveces. Ielas otrā pusē esošais restorāns "Casa Nostra", pret kuru arī vērsās teroristi, vēl arvien ir slēgts.

13.novembrī notikušajos teroraktos, kuros nogalināti 130 cilvēki, džihādisti uzbruka arī četriem citiem bāriem un restorāniem, kā arī koncertzālei "Bataclan" Parīzē un nacionālajam stadionam "Stade de France" Parīzes piepilsētā Sendenī.

Divi no "Bataclan" īpašniekiem trešdien paziņoja, ka plāno atkal atvērt šo koncertzāli, kur teroristi nogalināja 90 cilvēkus, pirms nākamā gada beigām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!