Foto: EPA/Scanpix/LETA
Francijā Darba svētku protesta laikā starp policiju un vardarbīgiem demonstrantiem izraisījušās sadursmes, policijai pielietojot asaru gāzi, vēsta britu raidsabiedrība BBC.

Trešdien Parīzes ielās devās gan "dzelteno vestu" kustība, gan radikālie aktīvisti. Daži izdauzījuši veikala skatlogus. Desmitiem cilvēku ir arestēti.

Francijas Iekšlietu ministrija paziņojusi, ka ielās visā valstī ir pulcējušies vairāk nekā 150 000 demonstrantu, bet galvaspilsētā - vismaz 16 000, kas ir ievērojams pieaugums salīdzinājumā ar pagājušām aplēsēm. Tiek lēsts, ka Parīzes protestētāju skaits varētu būt lielāks, proti, aptuveni 40 tūkstoši cilvēku.

Galvaspilsētā arestēti vairāk nekā 200 cilvēku.

Lielākā daļa demonstrantu ir nevardarbīgi, un sadursmes ar policiju ir notikušas atsevišķos rajonos. Francijas policija aicinājusi miermīlīgos protestētājus norobežoties no vardarbīgām grupām.

Iepriekš iekšlietu ministrs Kristofs Kastanērs pauda, ka Parīzē tiks izvietoti 7400 policistu, kuriem dots rīkojums ātri reaģēt un aizturēt ikvienu nekārtību cēlāju.

Arodbiedrību organizētajā Maija demonstrācijā bija redzami vairāki "dzelteno vestu" protestētāji. Pērn 1. maijā starp policistiem un protestētājiem notika ap 1200 sadursmju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!