Parīzes priekšpilsētās naktī uz trešdienu sesto nakti pēc kārtas turpinājās jauniešu sadursmes ar policiju, trešdienas rītā pavēstīja varas iestādes.
Pavisam policija reģistrēja 150 ļaunprātīgas dedzināšanās gadījumus. Vairākās priekšpilsētās jauniešu bandas aizdedzināja vairāk nekā 60 automašīnas, atkritumu konteineru un veikalu, paziņoja amatpersonas.

Policija paziņoja, ka grautiņus rīkojušas mazas bandas, kuras strauji pārvietojās.

Policijas preses pārstāvis situāciju raksturoja kā sprādzienbīstamu un ļoti nestabilu.

Savukārt nakts bija relatīvi mierīga Parīzes Klišīsusbuā priekšpilsētā, kur patrulēja vairāk nekā 400 policistu pēc piecas naktis notikušajiem jauniešu grautiņiem. Vardarbība šai rajonā uzliesmoja pagājušajā ceturtdienā kad divi 15 un 17 gadus veci afrikāņu izcelsmes pusaudži, bēgot no policijas, guva nāvējošu elektriskās strāvas triecienu. Klišīsubuā priekšpilsēta Francijas galvaspilsētas ziemeļu daļā, kur dzīvo daudzi imigranti un nabadzīgas ģimenes, ir bēdīgi slavena ar jauniešu bandu vardarbību.

Francijas iekšlietu ministrs Nikolā Sarkozī otrdienas vakarā tikās ar kopienu un jauniešu pārstāvjiem, lai mēģinātu izveidot dialogu starp amatpersonām un iedzīvotājiem.

Pagājušajā mēnesī iekšlietu ministrs uzsāka jaunu pretnoziedzības kampaņu, dodot rīkojumu īpaši apmācītām policijas vienībām uzņemties kārtības nodrošināšanu 25 pilsētu nomaļu rajonos visā valsts teritorijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!