Foto: AFP/Scanpix

Simtiem tūkstošu cilvēku svētdien izgāja Parīzes ielās, lai protestētu pret viendzimuma laulību legalizāciju un atļauju šiem pāriem adoptēt bērnus, vēsta raidsabiedrība BBC.

Lai izklīdinātu protestētājus Elizejas laukos, policija pielietoja asaru gāzi un stekus. BBC norāda, ka Elizejas laukos, no kuriem netālu atrodas no prezidenta pils, protesta akcija nebija atļauta. Francijas iekšlietu ministrs Manuēls Valls pavēstījis, ka pēc svētdienas protestiem arestēti desmitiem cilvēku.

Aptaujas liecina, ka vairums francūžu atbalsta geju laulības, taču atbalstītāju skaits pēdējo nedēļu laikā sarucis. Svētdien protesta pasākumos vairāki cilvēki izkliedza saukļus, aicinot valdību runāt nevis par viendzimuma laulībām, bet gan par bezdarbu un citām aktuālākām Francijas problēmām.

Francijas Nacionālā sapulce iepriekš apstiprināja likumprojektu, ar kuru legalizēs viendzimuma laulības un ļaus šādiem pāriem adoptēt bērnus. Aprīļa sākumā par to ir jālemj Francijas parlamenta augšnamam, Senātam, un tiek lēsts, ka tas likumprojektu akceptēs.

Francijas opozīcijas uzskata, ka šis jautājums būtu nododams izlemšanai referendumā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!