Foto: AFP/Scanpix/LETA

Milzu ugunsgrēks, kas pirmdien izcēlās Parīzes Dievmātes katedrālē, "tiek kontrolēts" un ir daļēji nodzēsts, otrdienas rītā paziņoja Parīzes ugunsdzēsēji pēc stundām ilgas cīņas ar liesmām.

"Ugunsgrēks tiek pilnīgi kontrolēts. Tas ir daļēji nodzēsts, vēl ir izkliedēti uguns perēkļi, kas jānodzēš," sacīja Parīzes ugunsdzēsēju brigādes preses sekretārs pulkvežleitnants Gabriēls Pli.

Pirmdienas vakarā Parīzes ugunsdzēsēju priekšnieks Žans Klods Galē bija paziņojis, ka "Dievmātes katedrāles galvenā celtne ir izglābta un saglabāta" un ka ēkas abi galvenie torņi ir izglābti no aizdegšanās.

Galē arī kā lielu ugunsdzēsēju sasniegumu pieminēja to, ka viņiem ir izdevies novērst liesmu izplatīšanos uz ziemeļu puses zvanu torni un tā katastrofālu sagrūšanu.

Viņš gan atzina, ka uguns ir nopostījusi divas trešdaļas katedrāles jumta seguma, un piebilda, ka ugunsgrēkā ir ievainots viens ugunsdzēsējs.

Galē sacīja, ka ugunsdzēsēji naktī turpinās strādāt, dzesējot izglābto celtni.

Parīzes mērs Anna Idalgo sacīja, ka ir izglābta ievērojamā mākslas darbu un svētlietu kolekcija, kas atradās šajā katedrālē.

Jau ziņots, ka pirmdienas pēcpusdienā Parīzes Dievmātes katedrālē izcēlās ugunsgrēks. Liesmas apņēma tās jumtu, un ugunsgrēka rezultātā sabruka katedrāles torņa 93 metrus augstā smaile, kas bijusi pārāk augsta, lai ugunsdzēsēji varētu to dzēst.

Francijas Iekšlietu ministrija paziņoja, ka cīņai ar ugunsgrēku mobilizēti 400 ugunsdzēsēji.

Kā norādīja ugunsdzēsības dienests, ugunsgrēka izcelšanās varētu būt saistīta ar veiktajiem renovācijas darbiem. Parīzes prokuratūra sākusi izmeklēšanu par ugunsgrēka izcelšanos.

Policija pavēstīja, ka neviens cilvēks ugunsgrēkā nav gājis bojā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!