Foto: Reuters/Scanpix

Parīzes košera veikala musulmaņu darbinieks Lasana Batili piektdienas uzbrukuma laikā izglābis vairākus cilvēkus, paslēpjot viņus veikala saldētavā, vēsta "Time".

Piektdien Parīzē terorists Amedijs Kulibali veikalā bija sagrābis ķīlniekus, un policijas uzbrukuma laikā ievainoti septiņi cilvēki, bet četri cilvēki atrasti miruši. Operācijas laikā izdevies atbrīvot 16 ķīlniekus.

Veikala darbinieks Lasana Batili Francijas televīzijas kanālam BFMTV paziņojis, ka pēc terorista uguns atklāšanas vairākus veikala pircējus ievedis saldētavā, lai glābtu viņus no uzbrukuma. "Es viņus ievedu iekšā saldētavā un teicu, lai paliek mierīgi šeit, bet pats gāju ārā. Pēc izglābšanās viņi man pateicās," sacīja Batili.

Šādā veidā dzīvi palikuši vairāki cilvēki. Viņi no saldētavas steiguši zvanīt saviem tuviniekiem, lai paziņotu, ka ir dzīvi. Pagaidām nav zināms, cik daudzus Batili ir izglābis, jo daļa izdzīvojušo guvuši traumas un nav snieguši liecības par notikušo.

Batili atklājis, ka policijas operācijas laikā viņi veikala darbinieku pieņēma par vienu no teroristiem. Pēc viņa teiktā, policija uzvilka roku dzelžus un aizturējusi uz pusotru stundu.

Pēc notikušā Batili sociālajos tīklos atzīts par vienu no varoņiem.


Exclusif France 2 : les images du face-à-face... by francetvinfo

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!