Foto: AP/Scanpix
Naktī uz piektdienu teroraktu Nicā pastrādājis tunisiešu izcelsmes francūzis Muhameds Lauežs Bulels, piektdienas pēcpusdienā apstiprinājis Parīzes prokurors Fransuā Molēnss, vēsta medijs "France24".

Lai gan terorista vārds izskanēja jau piektdienas rītā, oficiāli tas apstiprināts pēcpusdienā. Vīrieša identitāti apstiprināt izdevies pēc viņa pirkstu nospiedumu pārbaudes.

Saskaņā ar prokurora pausto arvien notiek izmeklēšana, lai noskaidrotu, vai 31 gadu vecais uzbrucējs darbojies viens, vai grupā, taču pagaidām neviens teroristiskais grupējums atbildību par notikušo nav uzņēmies.

Prokurors arī apstiprinājis, ka Bulels iepriekš nonācis policijas redzeslokā saistībā ar "vardarbīgām epizodēm", taču Francijas pretterorisma aģentūras un izlūkdienesta redzeslokā viņš nebija nonācis.

19 tonnas smago kravas automašīnu, kas tika izmantota uzbrukumā, terorists noīrējis 11. jūlijā, informējis prokurors.

Intervijā ar Tunisijas radio staciju "Jawhra" Bulela radinieki pastāstījuši, ka vīrietis nav bijis reliģiozs.

Terorists bijis šķirtenis un tēvs trim bērniem. Viņa bijušo sievu aizturējusi policija, atsaucoties uz Francijas amatpersonu pausto, vēsta raidsabiedrība BBC.

Automašīnā atrasti automātiskie šaujamieroči, lodes, granāta mobilais telefons un bankas rekvizīti. Iepriekš tika ziņots, ka šaujamieroči nav bijuši īsti.

Vairāki mediji publicējuši kādu dokumentu fotogrāfiju, kurā, iespējams, redzams uzbrucējs. Ziņu medijs "News Executive" foto ievietojis arī tviterī.

Ziņots, ka Francijas kūrortpilsētā Nicā ceturtdienas vakarā cilvēku pūlī iebrauca kravas automašīna, nogalinot vismaz 84 cilvēkus un daudzus ievainojot, līdz tās vadītāju nošāva policija.

Savukārt, kā vēsta aģentūra AFP, terorists, braucot kravas automašīnā, pa auto logu paspējis izdarīt vairākus šāvienus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!