Foto: Reuters/Scanpix

Seši cilvēki, kuri Parīzes terorakta laikā janvārī slēpās no uzbrucēja veikala saldētavā, iesūdzējuši tiesā Francijas medijus par to, ka tie tiešraidē paziņojuši par viņu atrašanās vietu.

Viņu advokāts Patriks Klugmans norādīja, ka mediji 9.janvārī, pārraidot tiešraidē notikumus košera veikalā, apdraudēja šo cilvēku dzīvības.

Jau vēstīts, ka Francijas galvaspilsētu Parīzi janvārī satricināja vairāki asiņaini islāmistu uzbrukumi.

Brāļi Šerifs un Saīds Kuaši 7.janvārī Parīzē iebruka žurnāla "Charlie Hebdo" redakcijā, noslepkavojot 12 cilvēkus.

Savukārt 8.janvārī Monrūžā, uz dienvidiem no Parīzes, Amedijs Kulibali, kurš esot pazinis brāļus Kuaši, nošāva policisti, bet nākamajā dienā Parīzē iebruka košera veikalā, nogalinot četrus cilvēkus.

Kulibali un brāļi Kuaši 9.janvārī policijas operāciju gaitā tika likvidēti.

Klugmans norādīja, ka Francijas telekanāls BFMTV 9.javārī tiešraidē atklāja veikalā paslēpušos cilvēku, tostarp divu bērnu, atrašanās vietu, piebilstot, ka šāda mediju rīcība šādā situācijā ir līdzvērtīga musināšanai uz noziegumu.

Advokāts asi kritizēja arī citus medijus par drošības spēku kustības atspoguļošanu krīzes laikā.

Viņš norādīja, ka saldētavā paslēpušos cilvēku dzīvības būtu apdraudētas, ja Kulibali būtu zinājis, ko BFMTV pārraida.

Klugmans piebilda, ka džihādisti ir sekojuši līdzi situācijas atspoguļojumam dažādos kanālos un bija sazinājušies arī ar BFMTV žurnālistiem.

Klugmana klienti iesūdzējuši tiesā medijus par cilvēku dzīvību apdraudēšanu, tīši ignorējot drošības protokolus, par ko var tikt piemērots maksimums gadu ilgs cietumsods un 15 000 eiro liela sodanauda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!