Foto: AFP/Scanpix

Tiesa Francijā piespriedusi cietumsodu pārim, kas izkrāpa 60 000 eiro no fonda, kas tika atvērts, lai palīdzētu 2015. gada 13. novembra Parīzes teroraktos cietušajiem, raksta raidsabiedrība BBC.

Tiesa 36 gadus vecajam Sašan Damjanovičam piesprieda sešus gadus cietumā, bet viņa dzīvesbiedrei Verai Vasičai – trīs gadus cietumā.

Pāris naudu izkrāpa, apgalvojot, ka terorakta laikā viņi bijuši pie "Stade de France" stadiona, kur notika teroristu–pašnāvnieku uzbrukumi. Taču patiesībā viņi tobrīd bijuši savās mājās Antibā – ostas pilsētā Francijas dienvidaustrumos.

Uz pēdām krāpniekiem izdevās nākt pēc tam, kad viņi pieteicās saņemt kompensāciju arī par šā gada 14. jūlijā notikušo teroraktu Nicā, kur Bastīlijas dienas svinību laikā cilvēku pūlī iebrauca kravas automašīna, nogalinot 86 cilvēkus.

Soda bardzību tiesnesis pamatoja ar piemēra parādīšanu citiem potenciālajiem krāpniekiem.

Damjanovičs un Vasiča savu vainu tiesā atzina. Izkrāpto naudu divu bērnu vecāki jau ir iztērējuši. Par daļu no 60 tūkstošiem eiro viņi iegādājušies automašīnas, kuras plānojuši pārdot tālāk. Tiesā pāris skaidroja, ka pēc naudas tīkojuši, lai nosegtu savas parādsaistības.

Kompensāciju fonda pārstāvis norādīja, ka līdz šā gada 30. novembrim fonds ir izmaksājis 46,5 miljonus eiro 2444 Parīzes teroraktu upuriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!