Foto: AFP/Scanpix

Svētdien Turcijā sākas G20 grupas samits, kura centrā pēc Parīzes uzbrukumiem, visticamāk, atradīsies jautājums par terorismu un cīņu pret to.

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans sestdien aicināja pasaules līderus izvirzīt par prioritāti cīņu pret terorismu.

Samitu Antaljā apmeklēs ASV prezidents Baraks Obama, Krievijas prezidents Vladimirs Putins un citu valstu līderi, bet Francijas prezidents Fransuā Olands paziņojis, ka uz sanāksmi neieradīsies.

Olands informējis Erdoganu, ka Franciju samitā pārstāvēs ārlietu ministrs un finanšu ministrs.

Jau vēstīts, ka teroraktos Parīzē naktī uz sestdienu tika nogalināti 129 cilvēki un vairāk nekā 300 ievainotie. Atbildību par terora aktiem uzņēmies teroristiskais grupējums "Islāma valsts".

Lai gan G20 samitā parasti galvenā uzmanība tiek pievērsta ekonomiskajiem jautājumiem, šoreiz, domājams, dominēs cīņa pret terorismu.

Vairākas amatpersonas, tostarp Ķīnas finanšu ministra vietnieks un Krievijas ārlietu ministrs norādījuši, ka pienācis laiks izrādīt solidaritāti un vienotību, iestājoties pret terorismu.

G20 samits norisināsies divas dienas Antaljā, tikai 500 kilometrus no Sīrijas, kur kopš 2011.gada notiek asiņains pilsoņkarš, kurā teroristu grupējums "Islāma valsts" izaudzis par globālu draudu drošībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!