Foto: AFP/Scanpix
Par Parīzes teroraktu rīkošanu aizdomās turētā Salaha Abdeslama dzīvoklī Briselē atrasti dokumenti par Jueličas kodolizpētes centru Vācijā, vēsta raidsabiedrība BBC.

Beļģijas pilsoņa Abdeslama miteklī atradusies no interneta izdrukāta informācija un izpētes centra vadītāja fotogrāfija, teikts mediju tīkla RND publicētā ziņojumā.

26 gadus vecais Salahs Abdeslams, kurš tiek turēts aizdomās par 2015. gada 13. novembra Parīzes teroraktu rīkošanu, pēc četrus mēnešus ilgas meklēšanas 18. martā tika aizturēts Briselē.

Pēc četrām dienām islāmisti sarīkoja sprādzienus Briseles lidostā un metro stacijā. Izmeklēšanas rezultāti liecina, ka vismaz divi Beļģijas uzbrucēji bijuši saistīti ar Abseslamu, norāda BBC.

Kamēr Vācijas amatpersonas norāda, ka tām nav informācijas par Abdeslama interesēšanos par Jueličas kodolobjektu, RND atsaucas uz avotiem Vācijas parlamentārajā kontroles komisijā, kas tādu informāciju saņēmusi no Vācijas Iekšējās izlūkošanas dienesta.

Jueličas kodolizpētes centrs atrodas aptuveni 30 kilometrus no Beļģijas robežas. Centra reaktors gan vairs netiek darbināts un vācu amatpersonas uzsver, ka visi kodolobjekti ir droši pret teroristu uzbrukumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!