Foto: Reuters/Scanpix

"Es vēlētos, lai viņš iepriekš tiktu nogalināts, ja vien būtu zinājis, par ko mans dēls tagad ir kļuvis," intervijā sacījis Parīzes terorakta šāvēja Fujeda Mohameda Agāda tēvs Seids, trešdien vēsta "International Business Times".

Tāpat Fujeda tēvs norādījis, ka viņš drīzāk būtu vēlējies, lai viņa dēls tiktu nogalināts uzbrukumos Sīrijā, ziņo "International Buisness Times".

Jau ziņots, ka trešdien 23 gadus vecais Fujeds Mohameds Agāds no Strasbūras identificēts kā trešais dalībnieks Parīzes slaktiņā koncertzālē 'Bataclan', atsaucoties uz avotiem policijā, vēsta ziņu aģentūra AFP.

Kāds ar izmeklēšanu saistīts avots medijam pastāstījis, ka vīrietis 2013. gadā kopā ar brāli un draugiem devies uz Sīriju. Lielākā daļa Agāda ceļabiedru arestēti, kad mēģinājuši atgriezties Francijā, bet slaktiņa līdzdalībnieks toreiz palicis Sīrijā.

Arī Agāda vecākais brālis Karims atrodas ieslodzījumā Francijā, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Tēvs, runājot par apšaudi Parīzes koncertzālē "Batlacan", sacījis: "Kurš cilvēks ko tādu varētu izdarīt? Ja es būtu zinājis, ka kādu dienu viņš izdarīs kaut ko tādu, es pats būtu viņu nogalinājis."

''Viņš bija ļoti mierīgs bērns. Fujeds ir dzimis un audzis Francijā, tostarp Francijā mācījies," sacījis terorista tēvs. "Viņš mums meloja. Fujeds sacīja, ka dodas brīvdienās, bet patiesībā viņš brauca uz Sīriju. Kopš 2013. gada es vispār vairs nespēju gulēt," tēvs piebildis.

Fujeda tēvs Seids medijiem pastāstījis, ka pēdējo reizi ar savu dēlu sazinājies telefonsarunā pirms pieciem mēnešiem.

"Viņš telefonsarunā sacīja, ka viņa ikdienā neesot nekā jauna. Tāpat Fujeds nekad nestāstīja, ko dara un kur atrodas. Uz maniem jautājumiem atbildēja tikai ar - ok, bet tālāk turpināja runāt par džihādistiem," sacīja tēvs. Seids norādīja, ka pēc tam pazuduši visi kontakti ar dēlu.

"Tas vairs nebija mans dēls. Likās, ka es runāju ar kaut ko pavisam citu cilvēku. Šim cilvēkam bija pilnībā "izskalotas smadzenes". Nebija nekāda mērķa un iemesla, lai vispār ar viņu runātu," apgalvoja Seids.

"Mēs nekad nevarētu iedomāties, ka varētu notikt kaut kas tāds," sacījis terorista tēvs.

Jau vēstīts, ka 13. novembrī Parīze notikušajos teroraktos tika nogalināti 130 cilvēki. Šaušanas un spridzināšanas uzbrukumi notikuši sešās pilsētas vietās.

Savukārt iepriekš Francijas policija identificēja divus islāmistus, kuri uzspridzinājās koncertzālē – Omaru Ismailu Mostefu un Semiju Amimoru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!