Foto: AFP/Scanpix

Francijas galvaspilsētas Parīzes Šarla de Golla un Orlī lidostās svētdien tika atcelti 650 reisi sniegputeņa dēļ, paziņoja Parīzes lidostu pārvaldes kompānija ADP. Savukārt Londonas Hītrovas lidostā svētdien ir atcelti apmēram 250 reisu.

Sniegputenis Parīzē un tās apkaimē nenorima visu nakti un turpinājās svētdienas rītā. Lidostu darbinieki bija spiesti ik pa trim stundām atbrīvot skrejceļus no sniega un lidmašīnas no apledojuma.

ADP pārstāvis sacīja, ka reisi kavējas vidēji par pusstundu vai stundu, un ieteica pasažieriem pirms došanās uz lidostu precizēt informāciju par izlidošanas laiku.

Svētdien Parīzē uzsniga 10 centimetri sniega, bet gaisa temperatūra nokritās līdz četriem grādiem pēc Celsija. Sliktie laikapstākļi traucēja arī autobusu satiksmi starp Parīzi un lidostām.

Francijas meteorologi prognozēja, ka svētdienas otrajā pusē sniegputenis mitēsies, bet otrdien atjaunosies.

Savukārt Londonā atcelti vai atlikti reisi uz Franciju un Ziemeļeiropu. Sniegputeņa un sliktas redzamības dēļ uz laiku tika slēgta Londonas Sitijas lidosta.

Vairākās Anglijas apdzīvotajās vietās uzsnidzis līdz astoņiem centimetriem sniega.

Nelabvēlīgu laikapstākļu dēļ tika atcelti arī divi vilcienu "Eurostar" reisi no Londonas uz Franciju un vēl divi - uz Beļģiju. Sniegs radīja traucējumus arī dzelzceļa kompāniju "Southeastern" un "South West Trains" vilcienu satiksmē Anglijas dienvidaustrumos.

Lielbritānijas meteorologi prognozē, ka tuvākajās dienās snigšana turpināsies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!