Piektdienas asiņainie uzbrukumi, ko Parīzē sarīkoja islāmistu teroristi, ir plānoti un organizēto no Sīrijas, paziņojis Francijas premjerministrs Manuels Valss.

Varasiestādes domā, ka pret Franciju un citām Eiropas valstīm tiek plānoti jauni terorakti, par premjera teikto ziņo raidsabiedrība BBC.

"Mēs zinām, ka tika gatavotas un joprojām tiek gatavotas operācijas ne tikai pret Franciju, bet arī pret citām Eiropas valstīm," teica Valss.

Francijai ir darīšana nevis ar vienu teroristu grupiņu, bet veselu "teroristu armiju", papildināja ministrs.

Agri pirmdienas rītā Francijā jau notikuši 150 reidi, meklējot aizdomās turētus kaujiniekus, atklāja Valss.

Sestdien Francijas prezidents Fransuā Olands jau paziņoja, ka nopietnākais uzbrukums valstī kopš Otrā pasaules kara ir plānots un vadīts no ārzemēm, bet izpildītāji bijuši vietējie.

Vēstīts, ka teroraktos Parīzē naktī uz sestdienu tika nogalināti vismaz 129 cilvēki un vairāk nekā 350 ievainoti. Atbildību par uzbrukumiem uzņēmies teroristiskais grupējums "Islāma valsts".

Šaušanas un spridzināšanas uzbrukumi notikuši sešās pilsētas vietās. Septiņi uzbrucēji gāja bojā uzspridzinoties, bet vienu nošāvusi policija.

Tikmēr likumsargi turpina meklēt personas, kas tiek turētas aizdomās saistībā ar teroraktiem, tostarp 26 gadus veco Salahu Abdelslamu no Beļģijas, kurš tiek raksturots kā bīstams.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!