Viens no teroristiem, kurš trešdien gāja bojā policijas operācijas laikā kādā dzīvoklī Parīzē, ir par 13. novembrī notikušo uzbrukumu vadītāju uzskatītais Abdelhamids Abauds (attēlā), atsaucoties uz Parīzes prokuratūru, vēsta raidsabiedrība BBC.

Operācija pret teroristu grupu dzīvoklī Parīzes Sendenī rajonā, kura laikā notika smaga apšaude un gāja bojā policijas suns, sekoja piektdien notikušajiem uzbrukumiem Francijas galvaspilsētā, kuros dzīvību zaudēja vismaz 129 cilvēki.

Ēkā tika atrasts ložu uz šrapneļa sacaurumots vīrieša ķermenis. Pateicoties pirkstu nospiedumiem izmeklētājiem izdevies apstiprināt, ka tas ir Abauds, ziņo BBC.

Pagaidām nav skaidrs, vai Abauds ir pats sevi uzspridzinājis, precizē izmeklētāji. Iepriekš ziņots, ka trešdienas operācijas laikā sevi uzspridzinājusi kāda sieviete.

Foto: Reuters/Scanpix

Beļģijas pilsoņa Abauda vārds, minot viņu kā iespējamo Parīzes teroraktu vadītāju, izskanēja jau drīz pēc piektdienas asiņainajiem uzbrukumiem. Policija sākotnēji uzskatījusi, ka viņš ir Sīrijā, taču izmeklēšana noveda pie dzīvokļa Parīzes Sendenī rajonā.

Abauds tiek raksturots, kā nozīmīga persona “Daesh” teroristu grupējumā, kurš organizējis ne tikai 13. novembra uzbrukumus, bet arī citus teroraktus, skaidro BBC.

Abauda identificēšana arī raisa nopietnus jautājumus, kā vīrietis, kurš atrodas augstās pozīcijā Francijas un Beļģijas meklētāko personu sarakstos, ir spējis bez pēdām brīvi atgriezties no Sīrijas Francijā.

Domājams, ka viņš bija tuvs draugs Salaham Abdeslamam – Parīzes uzbrucējam, kurš ir palicis dzīvs un joprojām nav notverts.

Ziņots, ka trešdien Francijas policija operācijā Parīzē neitralizēja kādu teroristu grupiņu. Astoņas personas tika aizturētas, bet divas gāja bojā.

Mediji jau ziņoja, ka izmeklētāji veic ekspertīzi, lai pārbaudītu, vai operācijā bojāgājušais vīrietis ir 27 gadus vecais Beļģijas pilsonis Abdelhamids Abauds, kurš tiek uzskatīta par Parīzes teroraktu organizētāju.

13. novembrī teroraktos Parīzē tika nogalināti vismaz 129 cilvēki un vairāk nekā 350 ievainoti. Atbildību par uzbrukumiem uzņēmās teroristiskais grupējums "Daesh" ("Islāma valsts"). Šaušanas un spridzināšanas uzbrukumi notika vairākās pilsētas vietās.

Trešdien izmeklēšanai tuvi avoti aģentūrai AP atklāja, ka uzbrukumos piedalījušies vismaz deviņi teroristi, nevis astoņi, kā tika ziņots iepriekš. Līdz ar to izdzīvojuši un joprojām brīvībā ir vismaz divi aizdomās turēti terorakta dalībnieki – 26 gadus vecais Beļģijā dzimušais Francijas pilsonis Salahs Abdeslams, un vārdā nenosaukts devītais uzbrucējs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!